Haberler

Gambia ile İngiltere arasında 'yaşlı kadın turist' krizi: Lütfen cinsel ilişki için ülkemize gelmesinler

Güncelleme:

Batı Afrika ülkesi Gambiya ile İngiltere arasında çıkan kriz şaşkınlık yarattı. Yaşlı İngiliz kadınların genç erkekler için ülkeye gelmesine tepki gösteren Gambia yönetimi, adlarının kirletildiğini öne sürerek "Biz kaliteli turistler istiyoruz. Sadece cinsel ilişki için ülkeye gelen turistleri istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Son yıllarda çok sayıda yaşlı, emekli İngiliz kadın turistin Gambiya'ya giderek "aşkı bulma çabaları" Batı Afrika ülkesiyle İngiltere arasında kriz yarattı. Gambia hükümeti, genç erkekleri hedef alan İngiliz kadın turistlerin ülkeye gelmemesi için çağrıda bulundu. Yoksulluğun had safhada olduğu ülkede turizm konusunda yetkili kurum ve kuruluşlar, kaliteli turistleri ülkeye çekmek için harekete geçti.

"CİNSEL İLİŞKİ İÇİN ÜLKEYE GELMEYİN"

İngiliz medyası, "Onlarca yıldır cinsel ilişki meraklısı büyükannelerin ülkeye gelerek yoksulluk içindeki genç erkekleri bulmaya çalışmasından sonra yetkililer harekete geçti" yorumunu yaptı. Eski bir İngiliz kolonisi olan Gambiya'ya orta yaşlı ve yaşlı İngiliz kadın turistlerin 1990'larda tur paketleri aracılığıyla gittiği de hatırlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gambiya Turizm Yönetimi Direktörü Ebubekir Camara, "Biz kaliteli turistler istiyoruz. Biz ülkemizden keyif alan ve kültürünü merak eden turistlerin gelmesini istiyoruz fakat sadece cinsel ilişki için ülkeye gelen turistleri istemiyoruz" dedi.

Gambia ile İngiltere arasında 'yaşlı kadın turist' krizi: Lütfen cinsel ilişki için ülkemize gelmesinler

"YAŞLI KADINLAR, GENÇ SEVGİLİ BULMAK İÇİN GELİYOR"

Yaşlı İngiliz kadınlarla Gambiyalı genç erkeklerin önce internet ve sosyal medya üzerinden tanıştığı ve daha sonra da kadınların Gambiya'ya gittikleri öğrenildi. Yüksek işsizlik oranı ve düşük maaşlar sebebiyle 2.5 milyon nüfuslu Gambiya'da genç erkekler de daha rahat bir yaşam için yaşlı kadınlarla ilişkiye girmeyi tercih ediyor. Gambiya'da birçok erkek kendini pazarlamak zorunda kalırken birkaç gün için 200 pounda yakın para kazanıyor. Bu da genelde bir aylık maaşa denk geliyor.

Öte yandan Gambiya'da bir bar işleten Annette Griffin isimli bir işletmeci de bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyledi. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Telegraph'a konuşan Griffin, "Yaşlı kadınlar, genç erkek sevgili bulmak için bizim barımıza geliyor ve bu sebeple çocuklu aileler burada tatil yapmıyor. Buraya gelen turistler, cinsel ilişki için Gambiya'ya geliyor" ifadesini kullandı" dedi.

ERKEKLER AVRUPA'YA GÖTÜRECEKLERİNİ UMUT EDİYOR"

Griffin, Gambiya'nın güzel tarafları da olduğunu söylerken, "Ben buraya 9 yıl önce tatil yapmak için gelmiştim ve daha sonra burada kaldım" ifadesini kullandı.

İngiltere'nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Star'a konuşan tur rehberi Kausu Samateh, "İnsanlar yoksul oldukları için başka bir şansları yok. Burada yaşayanlar Avrupa'ya gitmenin daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyor. Buradaki erkekler, yaşlı kadınların onları alıp İngiltere'ye götüreceklerini umut ediyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gambiya Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500

Yorumlar (8)

Ayaz Karahanlı:

böyle sacma düşünceli cahil ülkeler bu yüzden gelişemiyor zaten sanane kimin naptıgından sen gelen paraya bak ekonomine bak. bizim ülke gibi turkey yazısını benzer durum ülke batmış turkey yazısını türkiye olarak degişecegiz derdindeler . sanki yazı karınlarını doyuracak

94
394
yanıtYanıtla
Cemile değirmen:

Edepsize bak hele, gelen paraya bak diyor. Sen giden ahlaka bak, yozlaşmaya , o erkeklerin bir daha kolay düzelemeyeceğine bak asıl.

yanıt124
yanıt29
Ayaz Karahanlı:

cemile sanane milletin derdi senimi gerdi tıpkı o konuşan yönetim gibi ..

yanıt23
yanıt73
Murat ÖREN:

Bizde de Aydın Didim ve Marmaris ilçesine giderlerse benzer durumlar görebilirler. Gambiya'ya gitmeleri gerekmiyor. Doğulu bir genç, yanında elli yaş üstü yaşlı kadın bir turist. Markette sokakta her yerde el ele göz göze görebilirsiniz.

386
30
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Her ikisi de mutlulukdan ucuyor di mi ?

yanıt152
yanıt15
Byrm Aknc:

Bizim doğulu gençler isini biliyor bakma bi bakmisin 3 sene sonra sokağın sahibi )) Alanyada dogdum buyudum dogulu degilim ama o konuda o kadinlara mustahak bi sekilde ticaret icin sermaye lazim banka tefeci borc ugrasacagina buyur hibe )))

yanıt58
yanıt11
Onemli Degil:

Turkiye de daha bos yer var simdilik,buraya gelsinler..Esenyurt da ilgilenirler mesela..

77
28
yanıtYanıtla
Abdullah :

Hiç bir zaman kalitede şaşmayin kalite kalitedir

67
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title