Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, vatanın birlik beraberliği ile 240 şehit için kurban kesildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, vatanın birlik beraberliği ile 240 şehit için kurban kesildi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Demokrasi Çadırı'nda düzenlenen kurban kesimi ve dua töreninde yaptığı konuşmada, etrafta cesur insanları gördükçe duygulandıklarını söyledi.

Darbeciler için kendilerine "bunlara kesinlikle orantısız güç kullanmayın" dediklerini dile getiren Dilipak, "Evet biz orantısız güç kullanıyoruz. Tanklara karşı küreklerimizle vuruyoruz. Yukarıdan mermi yağdıran helikoptere karşı 'Erkeksen in aşağı' diyoruz." dedi.

Biz böyle bir milletin evlatları olarak bundan gurur duyduklarını ifade eden Dilipak, bundan sonra da orantısız güçlerinin devam edeceğini söyledi.

Bu kahraman millete karşı "afralar tafralar"ın sökmeyeceğini vurgulayan Dilipak, "Bunlar korkuyorlar ve kaçmak için de kaçacak delik arıyorlar. Artık bunlar bu memlekette kaçacak yerde bulamayacaklardır. Bizler ve tüm dünya 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatanları da gördük. Bu ülkede kim ne olursa olsun, ister Yahudi, ister Ermeni, isterse Amerikalı olsun. Bu topraklarda birilerinin tırnağına zarar verirse ona cevap ve hayat hakkı tanımayacağız. Biz mazlum bir insana zarar veren babamız dahi olsa elini sürüyorsa biz o eli kırarız." diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise milletin iradesine ve vatandaşa karşı istikrar ve istikbale karşı tertiplenen bu en büyük saldırı girişimini yek vücut püskürtmenin, tarihlere kalacak, şan ve şeref tablolarına ve zihinlere kazınacak bir hadise olduğunu belirtti.

Milletvekili Kılıç, şunları kaydetti:

"Gerek bu saldırın püskürtülmesi, saldırın püskürtülmesinde gösterilen fedakarlıklar, gerekse de o günden bugüne ülkemizin bütün meydanlarında yediden yetmişe hepimizin demokrasiye, milli iradeye saygı nöbetlerini tutmamız, gerekse de göz yaşartıcı bir manzara oluşturmanız, şehitlerimize, vatandaşlarımızın fedakarlığıyla alınan toplanan kurbanların kesimi nedeniyle burada toplanmanız gerçekten büyük bir hadise. Burada en büyük fedakarlığı halkımızın bütün kesimleriyle beraber şehitlerimiz ve gazilerimiz yapmışlardır."

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe de 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmayan, şehitlerin ruhunu şad etmek ve adak adama vesilesiyle desteklerini esirgemeyen Pazarcık halkına teşekkür etti.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ da ilçe Alevi, Sünni, Kürt ve Türk milleti olarak böyle bir birliktelik sağladıkları için bir Pazarcık'ın evladı olarak bütün Pazarcıklılara teşekkür ettiğini belirterek, "vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır" diyen bir ülkenin çocukları olduklarını söyledi.

Eski Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen de Türkiye'de bu kalkışmadan sonra demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ilçede herkes kenetlenerek gösterdiğini belirtti.

AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Mesut Ganidağlı da 15 Temmuz gecesi meydana gelen hain kalkışmayı engellemek üzere kahramanca mücadele ederken hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatırası için ilçe teşkilatı olarak her bir şehit için "bir kurban kesebilir miyiz" diye bir kampanya başlatarak tüm toplumun desteğine başvurduklarını söyledi.

Ganidağlı, bu kampanyanın ilçe kaymakamı, belediye başkanı, MHP, CHP, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve toplumun tüm kesiminden bu büyük bir kabul gördüğünü sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi. Milletvekili Kılıç, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ve Alevi kanaat önderlerinden Mehmet Ocak dua okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş İmran Kılıç AK Parti Pazarcık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title