Haberler

Motorkuryenin eşi, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkındaki şikayetini geri çekti

Güncelleme:

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede motokuryenin eşinin 13 ve 15 Aralık'taki ifadelerinde Mahmud hakkında şikayetçi olduğu ancak 20 Aralık'taki ifadesinde şikayetini geri çektiği belirtildi.

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, motokuryenin eşinin önce şüpheliden şikayetçi olduğunu, sonrasında ise şikayeti bulunmadığını beyan ettiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Mahmud'un, kullandığı araçla 30 Kasım 2023'te Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde motosikletli Yunus Emre Göçer'e çarptığı anlatıldı.

Göçer'in çarpma neticesinde ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı, 6 Aralık 2023'te ise vefat ettiği bilgisine yer verilen iddianamede, şüphelinin ifadesinde, olayın motosiklet sürücüsünün dönüş olmayan yoldan dönmeye çalışması nedeniyle meydana geldiğini ve kendisinin bir kusuru olmadığını öne sürdüğü belirtildi.

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı

MOTOKURYENİN EŞİ 5 GÜN SONRA ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

İddianamede, alınan raporlara göre Göçer ile şüphelinin kanında alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadığı kaydedildi.

Bilirkişi raporunda Göçer'in kusurunun olmadığı, şüphelinin asli kusurlu bulunduğu bilgisinin yer aldığı iddianamede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin 19 Aralık 2023 tarihli raporunda ise şüphelinin asli derecede, Göçer'in tali derecede kusurlu bulunduğu tespitine yer verildi.

İddianamede, motokurye Göçer'in eşi Öznur Göçer'in 13 ve 15 Aralık'taki ifadelerinde şüpheliden şikayetçi olduğunu, 20 Aralık'taki ifadesinde ise "bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını" beyan ettiği belirtildi.

Dosya kapsamındaki görüntüler, Adli Tıp Kurumu raporları, kolluk tutanakları ve tüm dosya içeriğinden yola çıkıldığında, şüphelinin kusurlu eylemiyle Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı aktarılan iddianamede, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüyle ilgili iddianame hazırlandıYunus Emre Göçer

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı

MAHMUD HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti. Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI TAZİYELERİNİ İLETMİŞTİ

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, 18 Aralık'ta Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etmişti. Somalili Bakan aracılığıyla telefon açan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise taziyelerini iletmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Aralık Somali Trafik Kazaları Hukuk Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

İbrahim Demirel:

Şikayeti geri çektiğine göre kadın para almış olabilir. Anladığım kadarıyla zaten ailecek gariban insanlar. Yani muhtemelen 3 yada 3 çocukları vardı. Evleri de kira ise İstanbul gibi yerde gelde yaşa. Biraz empati yapmak da fayda var. Şimdi bu kadının ve çocuklarının hayatı geleceği eğitimi ne olacak. Türkiye gibi bir yerde yaşam mücadelesi vermek kolay değil. Almış olsa bile ben iyiki almış derim. Çoğu kızacak ama aksi takdirde o kadın ve çocukların sonu ne olacak ?

738
59
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Kısmen kızanlara da saygı duyuyorum. Ortada bir can söz konusu ve bu para ve pulla gelecek bisey değil. Lakin mantıklı düşünmek gerek. Şu anda hersey çok pahalı ülkede. Okuyanın bile bir yerlere gelemediği, torpilin tavan yaptığı bir ülkede bu çocukların eğitimi ne olacak ? Bu kadın yalnız başına nasıl çocuklarına bakacak. Almanya gibi bir devlet olsa kesinlikle tasvip etmem çünkü almanya kendi vatandaşlarına her türlü desteği sunuyor.

yanıt314
yanıt40
Ancinsan Toranaga:

Kan parası diye bişey var

yanıt145
yanıt25
AYHAN TURAN :

KIZMIYORUM İBRAHİMİM. DOĞRU SÖZE NE DENİR...

yanıt52
yanıt1
simit bekleyen martı:

mahkeme zaten onu ailenin geçimini de etkilediği için tazminata mahkum edecekti. parayı önden ve belki daha fazlasını almak için şikayet geri çekildi. ama amme yine bir dava açacak adamı yine mahkum edecektir. yakalarsa tabiiiii yersenkirşennn

yanıt21
yanıt0
Özgür Sevindik:

Ibrahim bey aynn katiliyorum mecburiyet lakin birakin artik su avrupa seviciliğini be kardeşim senn kanunlarin zaten oradan alinan kanun ve yasalardan ibaret

yanıt11
yanıt4
Serkan Kaplan:

Sayın İBRAHİM DEMİREL Bu işin hakkı şudur; Suçlunun tüm mal varlığına el koyup mağdur aileye vermek ve hak ettiği ceza neyse çekmesi. neden para verince suçtan kurtuluyor ki bu dingo. Ama Allah'ın adaleti şaşmaz. Yeryüzünde kanun yazanlar vebalini ahirette çekecekler.

yanıt14
yanıt0
Tırnakçı cemil jr:

Tahminleri alalım? Bence 10 milyon.

202
31
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

1 Lüx Ev ve çocuğun ömür boyu okul ve yaşam masrafları.

yanıt129
yanıt14
AYHAN TURAN :

BİRAZ CİDDİ OL TIRNAKÇIM...

yanıt13
yanıt3
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title