Haberler

EZEL'İN OKUMA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREN FORMÜL

Güncelleme:

AĞRI'da ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle 2021-2022 eğitim öğretim yılında yetenek sınavıyla kazandığı güzel sanatlar lisesine kaydını yaptıramayan Ezel Yıldız (15), İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve öğretmenlerinin çabasıyla yeniden okullu oldu.

AĞRI'da ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle 2021-2022 eğitim öğretim yılında yetenek sınavıyla kazandığı güzel sanatlar lisesine kaydını yaptıramayan Ezel Yıldız (15), İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve öğretmenlerinin çabasıyla yeniden okullu oldu. Mesleki Eğitim Merkezi'nde hem okuyup hem de kuaförlük eğitimi olacak olan Yıldız, eğitimine devam edeceği için mutlu olduğunu söyledi.

Fatih Mahallesi'nde yaşayan Birgül- Mehmet Salih Yıldız çiftinin 4 çocuğundan 2'ncisi olan Ezel Yıldız, 2021- 2022 eğitim öğretim döneminde yetenek sınavına girerek kazandığı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümüne maddi imkansızlık nedeniyle başlayamadı. Ezel'in durumunu haber alan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğretmenlerden oluşturduğu heyetle genç kızın ailesini ziyarete gitti. Ezel'in eğitimi için gerekli desteğin verileceğini belirten Kökrek, Birgül-Mehmet Salih Yıldız çiftini ikna etmeyi başardı.

Ardından Ezel Yıldız'ın, Mesleki Eğitim Merkezi'ne kaydı yapıldı. Kökrek'in tablet hediye ettiği Ezel, eğitimine başladı. Kuaförlük eğitimi için öğretmenlerinin önlük giydirdiği Ezel, hem okuyup hem de meslek eğitimi sebebiyle asgari ücretin üçte biri oranında maaş alacak.

'KIZLARIMIZ OTURUP EVLENMEYİ BEKLEMESİNLER, OKUSUNLAR'

Eşi Mehmet Salih Yıldız ile birlikte çocuklarını okutmak için büyük çaba gösterdiklerini ancak ellerinde olmayan nedenlerden dolayı kızlarının okuldan uzak kaldığını söyleyen Birgül Yıldız, Ezel'in okula gidecek olmasından dolayı çok mutlu ve sevinçliyim. Milli Eğitim Müdürü'müze çok teşekkür ediyorum. Evimize kadar gelip bize destek oldular. Bu fırsatı kızıma tanıdıkları için çok teşekkür ederim. Kızımın okumasını çok istiyordum. Önceden okula gidemediği için çok üzülüyordu. 4 çocuğum var, kızımın okumasını istiyorum. Diğer çocuklarımın da okumasını istiyorum. Ben de buradan bütün kızlarımıza seslenmek istiyorum. Kızlarımız okumalı, kendi ayaklarının üstünde durmalı. Mağdur olmasın, oturup evlenmeyi beklemesinler. Okusunlar, ekonomik bağımsızlıklarını kazansınlar. Erkeklerin eline bakmasınlar diye konuştu.

'HEM OKUYUP HEM DE MESLEK SAHİBİ OLACAĞIM İÇİN MUTLUYUM'

Yeniden okula dönecek olmanın mutluluğunu yaşayan Ezel Yıldız, şunları söyledi

Ailemin sıkıntıları sebebiyle okuluma devam edemedim. Sağ olsunlar okul müdürümüz ve öğretmenlerimle birlikte Milli Eğitim Müdürü'müz evimize kadar geldi, benim yeniden okula dönmemi sağladılar. Kendilerine çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Bundan sonra hem okuyup hem meslek sahibi olacağım için ayrıca çok mutluyum. Aileme yardımcı da olacağım. Herkese çok teşekkür ederim. Abim okula gidemedi. Diğer kardeşlerim de okula gidiyor ve onlar da okuyacak. Çok mutluyum.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yaptığı değişiklikle okula gidemeyen öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezlerine alındığını belirten Milli Eğitim Müdürü Kökrek şunları söyledi

Ezel kızımız, Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi 9'uncu sınıfında 1'inci dönemden geri kalmış bir öğrencimiz. Öğrencimizi tekrardan okula kazandırmak için ailemize geldik. Velilerimizle görüştük, uzun süre devamsızlığı olduğu için sınıfta kalmış oldu. Biz bunu nasıl telafi edebilirizin yoluna baktık. Bu noktada ailemizle birlikte Ezel kızımızı, mesleki eğitime kazandırma ile ilgili bir istişare yaptık. Aile ve kızımız da bu noktada sıcak yaklaştılar. Bunun üzerine kızımızın Mesleki Eğitim Merkezimizde kaydını yaptık. Böylece kızımız hem çalışıp aile ekonomisine katkı sağlayacak hem de okuluna devam edip mezun olacak. Bununla birlikte inşallah Ezel okulu bitirdikten sonra diplomasını alacak. İş yeri açma noktasında ilerde aldığı bu diploma geçerli bir belge. İnşallah bundan sonra kızımızın önünün açık olacağına biz inanıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Mehmet Salih Yıldız Erol Parlak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title