Haberler

Eyüp Sultan Meydanı'nda Kahramanlık Destanı

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Hazretleri'ni ziyarete gelen konuklarına, birbirinden güzel programlar hazırlıyor.

Malazgirt Zaferi'nin Yıldönümünde Eyüp Sultan Meydanı'nda Sunulan Özel Gösteri Büyük İlgi Gördü…

"1071 Anadolu'nun Kapısı Malazgirt"

Geçtiğimiz haftalarda "İlk Müezzin Hz. Bilal" ve "Kutlu Yolun İlk Yolcuları" isimli tiyatro oyunlarını sunan Eyüp Belediyesi, bu sefer de Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde Eyüp Sultan'a gelen konuklarını o günlere götürerek, Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Dyojen arasındaki kıyasıya savaşı anlatan tiyatro gösterisiyle buluşturdu. "1071 Anadolu'nun Kapısı Malazgirt", 40 kişilik Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları tarafından canlandırıldı.

Oyunu izlemeye gelen binlerce kişi, unutulmaz bu kahramanlık destanını duygusal anlar yaşayarak izledi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın kahramanlığını ve Malazgirt Savaşı'nı konu alan gösteriyi Eyüp Sultan'da sergilemekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Zaferin 942. yıldönümünde ecdadın hatırasını yâd etmenin önemine değinen Başkan İsmail Kavuncu, "1071 yılında Alparslan, arkasındaki alperenleri ile beraber, bir kahramanlık destanına imza attı. Onlar aynı kaderi, aynı geleceği birlikte görerek omuz omuza savaştılar. Onun için Malazgirt'te kendilerinden kat be kat fazla olan bir orduyu dize getirdiler. Eyüp Sultan Hazretleri'nin huzurunda Malazgirt Zaferini yıldönümünde yad etmek, çocuklarımıza ecdadımızın kahramanlıklarını güzel bir gösteriyle aktarmak istedik. Eyüp Sultan Akşamları'nda tiyatral gösterilerimiz ve Nihat Hatipoğlu hocamızın güzel, doyumsuz sohbeti Eylül ayı boyunca devam edecek. Her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları tüm İstanbulluları Eyüp Sultan'a bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultan Alparslan İsmail Kavuncu Eyüp Sultan Malazgirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title