Haberler

Et Balık Kurumu Adını Kullanıp 'Titan' Saadet Zinciri Kuranlara Ceza Yağdı

Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde bazı kişilerin kar payı vaadi ile milyonlarca lira para toplayarak ortadan kaybolduğu iddialarına ilişkin davada, tutuklu sanık Mehmet Kaymaz'ı 170 yıl 8 ay hapisle cezalandıran mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda sanıkların Et Balık Kurumu'nun adını kullanarak Titan benzeri bir saadet zinciri oluşturdukları ve mağdurlardan kar payı vaadi ile 9.5 milyon lira topladığı belirtildi.

Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde, kar payı vaadi ile vatandaşlardan para topladıkları iddia edilen 1'i tutuklu 8 sanığın Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tamamlandı. Tutuklu sanık Mehmet Kaymaz'ı 41 mağduru kamu kurumunu araç olarak kullanmak sureti ile dolandırdığı gerekçesiyle 170 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar, Kombina Müdürü Mehmet Faruk Kahraman ile Veysi İşleyen, Necmettin İlhan, İbrahim Ataş, Zeynel Gümüş, Faysal Karakoç ve Mehmet Durmaz'ın ise dosyalarının ayrılmasına karar veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

TİTAN BENZERİ SAADET ZİNCİRİ KURMUŞLAR

Gerekçeli kararda sanıkların fikir birliği çerçevesinde 'Titan' benzeri bir saadet zinciri oluşturmaya ve bunun için Et Balık Kurumu'nun ismini kullanmaya karar verdiği belirtildi.  Kararda, bu kapsamda mağdurlara yüzde 8 kar payı vaadinde bulunulduğu ve alınan para karşılığında Et Balık Kurumu'nun makbuzu kullanılarak itibar sağlandığını belirtildi.

Sanıkların bu süre içerisinde mağdurlardan 9.5 milyon lira parayı kar payı vaadiyle aldığı belirtilen kararda, cezalandırılan sanık Mehmet Kaymaz'ın güvenilirliğinin teyidi amacı ile kamu kurumu olan Et Balık Kurumu ismini ve kaşesini kullandığını kaydedildi. Sanıkların 2009 yılından itibaren sisteme katılan müşterilere kar payı adı altında küçük ödemeler yaptıklarını vurgulayan mahkeme, söz konusu ödemelerin 'titan' sistemi devamlılığının sağlanması ve yeni katılımcılar bulmak amacı yapıldığı yer aldı.

9.5 MİLYON TL PARA TOPLAMIŞLARDI

Davada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 2009 ve 2012 yılları arasında 8 sanığın, 41 kişiden angus hayvan almak için para topladıkları ve karşılığında kar payı vaadinde bulundukları belirtilmişti. İddianamede, Et ve Balık Kurumu adını kullanarak kar payı dağıtma vaadiyle dolandırıcılık yapan sanıkların 64 kişiden angus hayvan alarak kar payı vermek vaadiyle 9.5 milyon TL para topladığı iddia edilmişti.

İddianamede mağdurların tamamının sürekli kurum binasına girip çıktığı ve Et Balık Kurumu binasına çuvallarla para taşındığı belirtilirken, kurum ve müdürlük kaşelerinin şüpheli Mehmet Kaymaz'ın elinden düşmediği ifade edilmişti. Mağdurlardan alınan para karşılığında Et ve Balık Kurumu kaşeli not kağıtlarının dağıtıldığı belirtilen iddianamede sanıkların 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 41 kez 2-7 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Kahraman Diyarbakır Kaymaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title