Haberler

Eskişehir - Kayıp Öğretmeni 50 Kişi Arıyor

29 Yaşındaki Fen Bilgisi Öğretmeni 5 Gündür Kayıp

29 YAŞINDAKİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ 5 GÜNDÜR KAYIP

ESKİŞEHİR'in Mihalgazi ilçesinde 5 gün önce ortadan kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 29 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez tüm aramalara rağmen bulunamadı. Sulama kanalına yada Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği sanılan Örkmez'in bulunması için AKUT ekibiyle birlikte yaklaşık 50 kişi arama çalışmasına katılıyor.

Alınan bilgilere göre Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca beldesi yakınlarına gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Kazada şarampole düşen otomobili yara almadan kurtulan öğretmenler tekrar yola çıkardı, öğretmen Ahmet Altay'ın kullandığı otomobille saat 22.30 sıralarında ilçe merkezine gelindi. Diğer öğretmenlerin ifadesine göre bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, evine 500 metre kala otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi. Diğer 4 öğretmen ise otomobili okul bahçesine park edip evlerine gitti.

Öğretmen Mehmet Ali Örkmez ertesi gün sabah okula gelmeyince arkadaşları evine gitti. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Örkmez'in evinde kimsenin olmadığı belirlendi.

Arkadaşları, Mehmet Ali Örkmen'in evine yakın sulama kanalının olduğunu daha ileride ise Sakarya Nehri'nin bulunduğunu belirterek, Örkmen'in kaza sonucunda suya düşmüş olabileceğini söyledi. Sulama kanalında dalgıçların yaptığı aramada ise kimse bulunamadı. Mihalgazi İlköğretim Okulu öğretmenleri, "Mehmet her sabah okula erkenden gelir geç giderdi. Çok disiplinli biriydi. Başına mutlaka kötü şey gelmiştir. Onun kanalda ya da Sakarya Nehrinde boğulduğunu sanıyoruz" dedi.

Kayıp öğretmenin arama çalışmalarına İstanbul'dan gelen 15 AKUT üyesi, polis ve jandarma ekipleri, yakınları ve ilçe halkından toplam 50 kişi katıldı.

Arama çalışmalarına katılan Mehmet Ali Örkmez'in kardeşi Mustafa Örkmen, abisinin biran önce bulunmasını istediklerini söyledi. Örkmez, "Abimi birlikte alkol aldığı arkadaşlarından başka gören olmamış. Abim ilk öğretmenlik yeri olan Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda 4 yıldır öğretmenlik yapıyordu. Hiçbir düşmanı yoktu. Abim fotoğraf çekmeyi de çok severdi. Bu nedenle bu bölgeyi avucunun içi gibi bilirdi. Olayla ilgili bir çok soru işareti var. Abimin sağ salim bulunmasını istiyoruz. Cep telefonundan sinyal alınıp alınmadığı da belli değil. Abim ertesi gün öğrencilerine dersinin olduğunu bilip kesinlikle bir başka yere gitmez. Tatillerde şehir dışına çıktığında bile bilet bulamama düşüncesiyle biletini erkenden alırdı. Bana söylenene göre cüzdanı evdeymiş. Olay gecesi eve hiç gelmediği de belirtiliyor" diye konuştu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'da Mihalgazi ilçesine giderek arama çalışmalarını inceledi. Ceylan, kayıp öğretmenin bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title