Haberler

Eskişehir'de Şeker Fabrikalarının Satılmaması İçin 400 Kişi Yağmur Altında Yürüdü

Eskişehir'de şeker fabrikalarının satılmaması için 400 kişi yağmur altında yürüdüEskişehir'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişi şeker fabrikalarının satılmaması için yürüdü.

Eskişehir'de şeker fabrikalarının satılmaması için 400 kişi yağmur altında yürüdü

Eskişehir'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişi şeker fabrikalarının satılmaması için yürüdü.

Yürüyüş, İsmet İnönü 1 Caddesi girişinde başladı. Yağmur altında yapılan yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Parti Meclis üyeleri Semra Dinçer, Pınar Uzun, Gamze Pamuk Ateşli. CHP milletvekilleri Ömer Fethi Gürer, Kadim Durmaz, Burcu Köksal, Özkan Yalım, Mustafa Tuncer, Türabi Kayan, Ali Akyıldız, Şenal Sarıhan, Mahmut Tanal, Hüseyin Çamak, Nurettin Demir, Fatma Kaplan Hürriyet, Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Okan Cemal Yüksel ile Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, İYİ Parti İl Başkanı Aslan Kabukçuoğlu, ÖDP İl Başkanı Hüseyin Öztürk, çeşitli dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Eskişehir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile yaklaşık 400 kişi katıldı. İstasyon Caddesi girişindeki meydana kadar yürüyen kalabalık sık sık 'şeker vatandır, vatan satılamaz' sloganlı attı. Yürüyüş sonunda kalabalığa hitaben konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker ittifakının kurulduğunu söyleyerek şöyle dedi Bir aydan beri yollarda, illerde Türkiye'yi gezerek Türkiye'de şeker fabrikalarının satılmaması için mücadele ediyoruz. Şeker fabrikası çalışanları korkusuzca direnmeye devam ediyor. Şimdi mecliste konuşuluyor. Birileri ittifak yapıyor. Gelecekleri için 2019 için bir ittifak yapıyorlar. İttifakın ismi cumhur ittifakı. Şunu övünerek belirtmek istiyorum. O cumhur ittifakı değil, o ittifakın ismi korku ittifakı, koltuk ittifakı. Meydanlara gittiğimiz her yerde ilk gittiğimiz fabrika Alpu' dan son gittiğimiz Eskişehir Şeker Fabrikasına kadar bir ittifak kuruldu. Bu ittifakta herkes var, bu ittifakta sağcılar, solcular, siyasi görüş ayrımı yok bu ittifakta. Bu ittifakın amacı, şekeri kurtarmak. Bu ittifakın adı, şeker ittifakı, bu ittifakın adı ekmek ittifakı, bu ittifakın adı vatan ittifakı, vatan. Buna destek veren İyi Parti, Saadet Partisi, ÖDP, Vatan partisine çok teşekkür ediyoruz. Şekeri savunmak, vatanı savunmaktır. Şekeri savunmak evlatlarımızı savunmaktır. Şeker fabrikalarının zara ettiği yalan, külliyeden yalan.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title