Haberler

Eskişehir'de izinsiz LGBTİ yürüyüşüne polis müdahalesi: 18 gözaltı

Güncelleme:

Eskişehir'de valilik yasağına rağmen LGBTİ üyelerine destek için izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis ekipleri aralarında iki avukatın da olduğu 18 kişiyi gözaltına aldı.

Eskişehir'de izinsiz LGBTİ yürüyüşü yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ekipleri, 18 kişiyi gözaltına aldı.

Eskişehir'de bir grup, LGBTİ üyelerine destek vermek amacıyla "Onur Yürüyüşü" adı altında Vişnelik Mahallesi Çolpan Sokak üzerindeki Hasan Polatkan Kültür Merkezi önünde toplandı. LGBTİ bayrağı açan grubu uyaran polis ekipleri, yaptıkları eylemin valilikçe yasaklandığını ve dağılmalarını isteyerek uyarı da bulundu.

Eskişehir'de LGBTİ Üyelerine Destek İçin Yapılan İzinsiz Yürüyüşte 18 Kişi Gözaltına Alındı

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Buna rağmen eylemi sürdürmek isteyen gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Eylemde aralarında 2 avukatın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Polis minibüsüne bindirilen 18 kişi geçirildiği sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü.

Eskişehir'de LGBTİ Üyelerine Destek İçin Yapılan İzinsiz Yürüyüşte 18 Kişi Gözaltına Alındı

VALİLİK 30 GÜN YASAKLAMIŞTI

Eskişehir Valiliği, geçen 14 Haziran'da LGBTİ ve derneklerinin, "Onur Haftası" adı altında kamuya açık alanlarda yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, şenlik ile festival yapılmasını 30 gün süreyle yasaklamıştı. Eskişehir'de 2021 yılındaki yürüyüşte 1'i avukat 20 kişi, 2022 yılındaki yürüyüşte ise 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Eskişehir'de LGBTİ Üyelerine Destek İçin Yapılan İzinsiz Yürüyüşte 18 Kişi Gözaltına Alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Hasann hasann:

Bu ahlaksızlara kesinlikle izin vermeyin

243
30
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

İdam yasasının en kısa sürede çıkarılması gerekiyor, ülkeyi küresel şeytanların eline bırakacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar.

60
31
yanıtYanıtla
Hasan Beşiroğlu:

hepsinin ağzında da avukatım ben lafı var...

44
8
yanıtYanıtla
Emre Karadag:

Neyin peşindeler bunlar,zaten bu arkadaşlara karışan mı var:)

32
4
yanıtYanıtla
ismail bey :

Vatandaş olarak cinsiyet değiştirme ameliyatlarının sgk kapsamından çıkarılmasını istiyorum. Sonrada tamamen yasaklanmalı...

4
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

LGBT dernekleri ve sempatizanları aile kurumunun en büyük düşmanlarıdırlar . Bunlar gayrimüslimler ve Amerika gibi İngiltere gibi şer güçler tarafından bilerek desteklenmektedir . Bunlara hayat hakkı vermeyin. Çocukları zehirlemesinler.

0
0
yanıtYanıtla
Anonim:

Anayasanın 34 maddesi nedir? Madde 34 – (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Anayasanın 34. Maddesine karşı gelmek de komik gerçekten...

0
0
yanıtYanıtla
Hayri :

Emniyet bu tip girişimlerde ne kadar gözaltı yaparsa guvenlik açısından o kadar iyi 1 saat sonra bırakılacaklar ama fotoğraflar çekilip kimlikler tesbit ediliyor ileride olabilecek durumlarda bulunmaları kolaylaşıyor b ir nevi fişleme yani guvenlik birimleriiçin bulunmaz fırsat

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title