Haberler

Eskişehir'de 65 Yıldır Yorulmayan Bilek

Eskişehir'de ve Makedonya'da 65 yıldır baklava açan Şuayip Bakılan (82), gençlere taş çıkarıyor.

Eskişehir'de ve Makedonya'da 65 yıldır baklava açan Şuayip Bakılan (82), gençlere taş çıkarıyor.

Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Bilim Sanayii ve Teknoloji İl Müdürü Mahmut Yılmaz, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, Başkan Vekili Ali Sefa Şen, Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Akif Topuz; Tepebaşı Sütlüce Mahallesi'nde tatlıcılık yapan Şuayip Bakılan'ı ziyaret etti.

EESOB Başkanı Ekrem Birsen, 2013 yılında kutlanacak Ahilik Haftası'nda Şuayip Bakılan'ı yılın ahisi seçtiklerini söyledi. Birsen, "Şuayip amcamız yıllardır bu işi alnının akıyla yapıyor. Yapmış olduğu tatlılar mahalleli tarafından beğeniliyor. 2013 yılında Şuayip amcamızı yılın ahisi seçtik" dedi.

Gençliğinde Makedonya'da tatlıcılık yaptığını belirten tatlıcı Şuayip Bakılan, bu zamana kadar yaptığı tatlılardan hiç şikayet almadığını söyledi. Yaşının 82 olduğunu ve bu zamana kadar çok sayıda usta yetiştirdiğini ifade eden Bakılan, "65 yıldır tatlıcılık yapıyorum. Bayrama sayılı günler kala işlerimiz çok yoğunlaşıyor. Benim için en önemlisi müşteri memnuniyetidir" diye konuştu.

Baklava yapmanın püf noktalarını açıklayan Bakılan, şunları söyledi:

"Biz Makedonya'dan Türkiye'ye geldik. Makedonya'da babamdan öğrendim bu işi. Şu anda herkes baklava yapıyor ama bu tatlıyı yapmanın püf noktaları vardır. Baklavanın hamurunun tutması çok önemlidir. Baklavanın hamurunu denk getirseniz hamur çok güzel açılır. Baklavada en önemli olay tüm malzemelerin ölçülü olmasıdır. Yağı, unu, şerbeti ölçülü olmalıdır. Ne fazla ne de eksik olacaktır. Ben bu zamana kadar yaptığım baklavalara hiç fıstık, fındık atmadım. Hep kaliteli ceviz attım. Cevizi alırken çok seçici oluyorum. 48 yıldır aynı mahallede bu işi yapıyorum. Bu zamana kadar hiçbir şikayet almadım. Müşterilerimiz bana güveniyor. Ben de onlara mahcup olmamak için çok dikkatli oluyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Yücel Mahmut Yılmaz Makedonya Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title