Haberler

Eş Başkanlarının Birinci Duruşması Yapıldı

HAKKARİ (İHA) – Sözde “özyönetim” açıklamaları nedeniyle tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü.

HAKKARİ (İHA) – Sözde "özyönetim" açıklamaları nedeniyle tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü.

Hakkari Kent Meclisi'nin 14 Ağustos tarihinde yaptığı sözde 'özyönetim' açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 23 Ağustos tarihinde tutuklanan Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP Merkez İlçe eş Başkanı İsmail Sihat Kaya, Bınewş Kadın Merkezi Çalışanı Hamide Özer ve DBP yöneticisi Fırat Ertunç'un yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu sanıklardan Kırıkkale F tipi cezaevinde bulunan Hakkari Belediyesi eş Başkanlarından Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Eş Başkanı İsmail Sihat Kaya ile Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bululan Bınewş Kadın Merkezi Çalışanı Hamide Özer SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılırken, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve DBP yöneticisi Fırat Ertunç ise duruşmaya katılmadılar.

Duruşmada savunmaları alınan HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Sihat Kaya ile Bınevş Kadın Merkezi çalışanı Hamide Özer tahliye olurken, duruşmaya katılmayan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile duruşmada savunma yapmayan diğer eş başkan Nurullah Çiftçi ile DBP yöneticisi Fırat Ertunç'un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Eş Başkanların duruşması 30 Aralık 2015 tarihine ertelendi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dilek Hatipoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title