Haberler

Erzincan - Şehit İsmail Kartal Kemah?Ta Gözyaşlarıyla Son Yo

İskenderun Deniz Üs Komutanlığına Bağlı İkmal Destek Komutanlığında Vatani Görevini Yaparken Terör Örgütünün Hain Saldırısı Sonucu Arkadaşlarıyla Birlikte Şehit Düşen Erzincanlı Mehmetçik İsmail Kartal, Kemah'ta Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi.

İSKENDERUN Deniz Üs Komutanlığına bağlı İkmal Destek Komutanlığında vatani görevini yaparken terör örgütünün hain saldırısı sonucu arkadaşlarıyla birlikte şehit düşen Erzincanlı Mehmetçik İsmail Kartal, Kemah'ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kemah ilçesine bağlı Karacalar köyünde Neriman (63) ve Duran Kartal'ın (64) ikisi kız altı çocuğunun en küçüğü olan asker İsmail Kartal, İskenderun Deniz İkmal Komutanlığında nöbet değişim sırasında PKK'nın saldırısıyla yaşama veda etmişti. Beş ay önce büyük bir heyecanla ayrıldığı Kemah'a bayrağa sarılı cenazesi getirilen İsmail Kartal için merkezdeki Gülabibey Caminde bir tören düzenlendi. Cenaze namazını Erzincan Merkez Cemevi İmamı Ali Allahverdi kıldırdı. Erzincan Müfütüsü Burhan İşleyen'de cemaate dua ettirdi. Bekar olan ve elektrikçilik yapan 21 yaşındaki İsmail Kartal'ın cenaze töreninde Vali Abdulkadir Demir, Deniz Komutanlığı Donanma Komutanlığında görevli Tümamiral Halit Özkoç, 3. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Partis Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek, Refahiye Kaymakamı Mehmet Bakan, Kemah Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Şanal, CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, DSP İl Başkanı Hasan Çiçek, ailesi, yakınları, subay, astsubay ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Erzincan- Kemah arasındaki 50 kilometrelik karayolu sabahın erken saatlerinden iki helikopter tarafından sürekli denetim altında tutulurken, Kemah ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay başkanlığı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz kuvvetleri, Sahil Güvenlik, Üçüncü ve ikinci Ordu Komutanlıklarına ait çelenklerin bulunduğu törende şehitin ağabeyi Ercan Kartal, "O roket keşke bana isabet etseydi" diyerek ağladı. Annesi Neriman Kartal da şehit düşmeden birkaç saat önce son kez oğlunun sesini telefonda duyduğunu bildirdi. Oğlunu askerlik dönüşü evlendirmeyi planladığını anlatan Neriman Kartal, "İsmail bana bakacağına dair söz vermişti. Ecel onu askerde yakaladı" dedi ve tabutunun başında kendisini yerlere atarak sinir krizi geçirdi. SSK emeklisi olan babası Nurettin Kartal ise kışları Kemah'ta yazları ise Karacalar köyünde oturduklarını bildirdi. Oğlu ile gece konuştuklarını, ertesi sabah da 'şehit düştü' haberinin geldiğini anlatan Nurettin Kartal, oğlu için sürekli dua etti. Kemah'ta İsmail Kartal için düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Vatandaşların, "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" sloganları eşliğinde şehit İsmail Kartal'ın cenazesi Sultan Melik mezarlığında toprağa verildi.

İsmail Kartal'ın aynı köyde oturan amcasının oğlu Nurettin Kartal da 1992 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Karakolunda yine bir hain saldırı sonunda şehit düşmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title