Haberler

Ergenekon ve Dink Soruşturmalarına Yeni Savcı

Güncelleme:

Görevden alınan savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü Ergenekon ve Dink soruşturmalarına savcı Murat İnam atandı.

Ergenekon ve Hrant Dink soruşturmasını yürüten TMK 10'la yetkili savcı Muammer Akkaş'ın görevden alınmasının ardından dosyalar savcı Murat İnam'a verildi.

DOSYA ELİNDEN ALINMIŞTI

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş, daha sonra ise HSYK kararıyla Tekirdağ'a atanmıştı. Akkaş'ın yürüttüğü 25 Aralık 2. dalga operasyonun dosyaları ile birlikte Dink soruşturması dosyası da savcı Murat İnam'a verildi.

Dink soruşturmasına atanan savcı Murat İnam ise 2 yıl önce HSYK tarafından TMK 10 ile yetkilendirilmişti. Savcı İnam bir süreden beri İstanbul Adliyesi'nde görev yapıyor.  

AKKAŞ'IN DİĞER SORUŞTURMALARINA DA BAKACAK

2012 Temmuz ayında terörle mücadele savcısı olarak görevlendirilen İnam, Ergenekon ve Dink dışında Akkaş'ın yürüttüğü 'Gezi olayları kapsamında Çarşı grubuna yönelik yürütülen soruşturma, Sabancı suikastı ve Üzeyir Garih' cinayeti gibi soruşturmalara da bakacak.

Muammer Akkaş'ın 17 Aralık operasyonu dışında baktığı diğer önemli dosyalar ise şöyleydi:

DANIŞTAY VE OYAK:

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısı davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan'a silah temin ettiği iddia edilen Mahmut Güzel hakkındaki soruşturmaya da Muammer Akkaş baktı. Savcı Akkaş hazırladığı tek sanıklı iddianamede, Mahmut Güzel'i 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık ve silah kaçakçılığı' ile suçlandı. İddianamede Mahmut Güzel'in Danıştay saldırısında kullanılan clock marka silahın ilk sahibi olduğu belirtildi. "Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı'' iddiasıyla ilgili iddianameyi de Savcı Akkaş hazırladı. Eski Oyak Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 10 şüpheli hakkında hazırlanan 61 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

DİNK CİNAYETİ:

Savcı Muammer Akkaş'ın baktığı bir diğer soruşturma ise Hrant Dink cinayeti oldu. Savcı Akkaş, cinayet sonrasında kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüttü. Akkaş, cinayetin 'Büyük Abisi' olarak adlandırılan Erhan Tuncel'in geçtiğimiz günlerde ek ifade vererek 'itiraflarda' bulunmasının ardından eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdı. Erhan Tuncel, savcı Muammer Akkaş'a avukatının da hazır bulunduğu bir ortamda kamera ile kayıt altına alınan ayrı bir de ifade vermişti.

GEZİ'DE TERÖR SORUŞTURMASINI YÜRÜTTÜ:

Muammer Akkaş Gezi olaylarıyla ilgili soruşturmayı da yürüttü. Hazırladığı ve dün İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 95 sayfalık iddianamede, Devrimci Karargah davasının sanıklarından Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4'ü tutuklu 36 sanık yer aldı. Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı'nda 28 Mayıs 2013'de başlayan protestolar, demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütleri ve marjinal grupların yönlendirmesiyle terör örgütlerinin propagandalarına ve eylemlerine dönüştüğü ifade edildi. Kamu mallarına, özel mülkiyeye zarar verme, kamu görevlilerini aciz düşürme, güvenlik güçlerinin yaralanmasına sebebiyet verildiği öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muammer Akkaş Hrant Dink Murat İnam Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (15)

mtmtok10@hotmail.com:

TÜRKİYEDE OLANLARI TARİH NASIL YAZAR ACABA? BU KADAR SIK GÖREVDEN ALMALAR GÖREV YERİ DEĞİŞTİRMELER İLK DEFA YAŞANIYOR.İNANILIR ŞEYLER OLMÜYOR.İNSANLAR ŞÜPHE İÇERİSİNDELER

19
1
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

BU ÜLKENİN ADINI TAYYİPİSTAN YAPIN DA, HİÇ OLMAZSA TÜRKİYE ADI KİRLENMESİN

15
4
yanıtYanıtla
TANERsevmek_ve_unutulmak_18@hotmail.com:

Tamamdır cemaatin mumu sondü işte... Askerler de temize çıkar içerden kurtulurlar çünkü suçsuz yere yatıran Fethullah tı...

5
13
yanıtYanıtla
sahimtoklucak@hotmail.com:

bu yolsuzluklari halk unutuncaya kadar gorevden almalar devam eder durmak yok yola devam

12
2
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

MURAT İNAM'MIŞ BEN DE MURAT İMAM DİYE OKUMUŞUM HAY ALLAH!..

12
2
yanıtYanıtla
hun türküderindeniz2233@hotmail.com:

bu olay kapanır arkadaşlar.gitti milyar dolarlar.zarrab da salıncak.na buraya yazıyom.kime oy atıyosanız atın ama bu ampule atmayın.çok sağlam vurdular paralara.adalet yok bu ülkede bukadar basit

11
2
yanıtYanıtla
Kaan KALAYCIkaankalayci81@hotmail.com:

ERGENEKON TÜRKLERİN TARİH SAHNESİNE ÇIKTIĞI ADDIR BEN BUNDA KASIT ARIYORUM TÜRKLERİ TARİHDEN SİLME DAVASI MI YOKSA

4
7
yanıtYanıtla
humanistfatma_hasar@hotmail.com:

ne kadro yapmış bu cemaat görevden al al bitmedi. adam kendinden şüpelenir oldu. cemaat bizim eve de girdi . dinleme cihazı koymuş mudur? onlara tabi olalım istediler. kibarca dışında kaldık. bu savcıları kullanarak biz,de halk olara içeri tıkmasınlar.' 'imamın ordusu' diye kitap yazdı daha basılmadan adam içeri alındı. nasıl haberleri olduysa...

4
4
yanıtYanıtla
NAZMİnkarabiyik@mynet.com:

YA ASLINDA CEMAAT DEDİKLERİYLE DÜN ETLE TIRNAKDILAR,ATATÜRKÇÜLERE,TSK NİN KOMUTANLARINA KURULAN KUMPASLARIN ALT YAPSINI HAZIRLAYAN DA KENDİLERİ BZİE HİZMET EDECEKLER DİYE ONLARI HER TARAFTA YAPILANDIRIN DA KENDİLERİNE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK DİYEN.F.GÜNE İÇİN GÖK NE VERDİ DE YER KABUL ETMEDİ DİYECEK KADAR İNANÇLARIMIZI ZORLAYAN DEMEÇLERİ VEREN KENDİLERİ,NASIL Kİ CEMAAT BAZI TALEPLERDE BULUNDU,GÖRÜNMEZ KOLİSYONUN 2.ORTAĞI OLARAK BİZDE VARIZ DEDİ,BU KEZ DEVLETİN GÜCÜ VE MEDYANIN NERDEYSE TAMAMINI ELE ALAN İKTİDAR CEMAATİ YOLA GETİRME UYGULAMALARINA BAŞLADI,FAKAT CEMAATİN BUNLARA HAZIRLIKLI OLDUĞUNU TAHMİN EDEMEDİ,OYSA CEMAAT KARŞISINDAKİLERİ TANIYOR VE DEVLETİ ELE GEÇİRMEK İÇİN YILLARCA HAZIRLANIYORDU,SAVAŞ BAŞLAYINCA KİRLİ ÇAMAŞIRLAR DÖKÜLMEYE BAŞLADI,

yanıt0
yanıt0
TEMELnkarabiyik@mynet.com:

ORTADAKİ YOLSUZLUKLARDAN OLUŞAN SORUŞTURMALARDAN SONRA DEVLET KURUMLARINDA MEYDANA GELEN AKIL ALMAZ VE BUGÜNE KADAR DÜNYADA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BU UYGULAMALARIN SADECE CEMAAT ÜYELERİNE YAPILMADIĞINI ZATEN HERKES BİLİYOR.ÇÜNKÜ BU İKTİDARA GÖRE DAHA ÖNCE ATATÜRKÇÜ,LAİK VE DEMOKRATİK T.C Nİ SAVUNANLAR HEDEFTEYKEN ŞİMDİ DÜNKÜ ORTAKLARI CEMAAT DE BUNA EKLENDİ,MESELA HEPİNİZİN BİLDİĞİ ŞU İMİRDEKİ LİMAN YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI NEDENİYLE TEHDİT EDİLEN SAVCININ CEMAATLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMADIĞINI ADAMIN CUMHURİYET DEĞERLERİYLE YETİŞMİŞ BUGÜN ÇOK AZ SAYIDA RASTLAYACAKLARIMIZDAN OLDUĞUNU TANIYANLAR ANLATIYOR.ZATEN DİKKAT EDERSENİZ BU ADAMLARIN SADECE YERLERİ DEĞİŞTİRİLEREK YAPILMAK İSTENENİ RAHAT ANLARSINIZ.O ADAMLAR KÖTÜYSE GİTTİĞİ YERDE DE KÖTÜ OLMAYACAK MI,FAKAT BULUNDUKLARI YERDE MEYDANA GELEN OLAYLARI BİLEN BU SAVCI VE EMNİYET GÖRVELİLERİ ORADAN SÜRÜLÜRSE GİTTİKLERİ YERDE NE OLDUĞUNU BİLEBİLİRMİ,BÖYLECE ZATEN SUÇ OLSA BİLE SORUŞTURMA KENDİLİĞİNDE KAPANACAKTIR.

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title