Haberler

Ergenekon'da Avukatlar Müvekkilleri ile Görüştü

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in Avukatı Osman Aydın Şahin, 'Ferit Beye 'Doğu Perinçek'i Nerden Tanıyorsun' Diye Sormuşlar' Dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in avukatı Osman Aydın Şahin, "Ferit beye 'Doğu Perinçek'i nerden tanıyorsun' diye sormuşlar. O da '12 Mart'tan beri hapishane arkadaşım, mücadele arkadaşım' diye cevap vermiş" dedi.

Gözaltında tutulan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ile Gazeteci Adnan Akfırat'ın avukatları müvekkilleri ile görüşebilmek için sabah erken saatlerden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in avukatlığını üstlenen Osman Aydın Şahin, emniyette bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, "Ferit İlsever'in vekili olarak kendisi ile görüştüm. Kısıtlılık kararı bugün kalktı. Kısıtlılık kararı süresince kendisi bir sorguya alınmadı sadece sohbet şeklinde geçen görüşmeler olmuş" dedi. Şahin, İlsever'in ifadesine başlandığını sözlerine ekledi.

Şahin, "Ferit beye 'Doğu Perinçek'i nerden tanıyorsun?' diye sormuşlar O da '12 Mart'tan beri hapishane arkadaşım mücadele arkadaşım' diye cevap vermiş" diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatlığını yapan Bülent Utku ile Fikret İlkiz ise soruları yanıtsız bıraktı. İlkiz gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine "Hiçbir bilgim yok hiçbir şey söylemem" dedi.

Adnan Akfırat'ın Avukatı Ali Osman Özdilek ise "Müvekkilimiz ile dün görüşememiştik. Ancak bu sabah görüşebildik. Görüşmeler devam ediyor, diğer sanıkların avukatları da içerdeler. Müvekkillerimizin sağlık durumları ve moralleri gayet iyi. Müvekkilimin bir ilacı var şimdi gidip onu getireceğim" dedi.

Müvekkilinin olaylarla herhangi bir ilgisinin olmadığını savunan Özdilek, gözaltı olayına ilişkin soru üzerine "Ergenekon denen yapılanmanın üyesi olmak suçlamayla gözaltına alındı" diye konuştu.

Özdilek, "Müvekkilimin evinin aranmasına ilişkin tutanağı henüz alamadık. Onu talep ediyoruz. Polis ile görüştük oda savcı ile görüşmemizi istedi. Savcılıktan temin etmeye çalışacağız. Aksaray'daki evinde sabaha karşı 04.00'te alındı. Evine yapılan ani bir baskınla gözaltına alındı. Evinden evrak kitap bilgisayar alındı. Onlar şuanda tasnif ediliyor. Sorulacak sorular hazırlanıyor" dedi.

İfadesinin alınıp alınmadığına ilişkin soru üzerine Özdilek, "Müvekkilim herhangi bir şekilde sorgulanmadı, ifadesi alınmadı. Geceyi rahat geçirmişler. Bir problemleri yok. Nezaretteler ve ayrı ayrı bölümlerde tutuluyorlar. İfadelerinin ne zaman alınacağı bize bildirilmedi. Ben yarın itibariyle başlamasını bekliyorum. Çünkü takdir edersiniz ki alınan evrakların yoğunluğu bilgisayarların içeriğinin çözülmesi bu süreci uzatabilir. Herhalde ek süre alınacak diye düşünüyorum. İfadelerin yarın alınacağını düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek ile müvekkili olan Adnan Akfırat'ın olaylarla ilgilerinin bulunmadığını iddia eden Özdilek, "Bunların bu olaylarla zaten hiçbir ilgisi olamaz ve bu yüzden bırakılmalarını bekliyoruz" dedi.

Özdilek, "Aslında böyle olmasa çok daha iyi olurdu. İfadelerine normal bir şekilde de başvurulabilirdi. İstenen evraklar sağlanabilirdi ama sağlık olsun böyle bir yol izlendi. Biz dolayısıyla herhangi bir tutuklama beklemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title