Haberler

Engelliler Gaziantep'e Hayran Kaldılar

Güncelleme:

Engelsiz Yürekler 2. Gaziantep Buluşması Royal Otel'de gerçekleşti.

Geçen sene ilki yapılan, bu sene ikincisi yapılan engellilerin Gaziantep buluşmasına ilgi oldukça büyüktü. Engelsiz Yürekler Gaziantep Koordinatörü Ramazan Taşkın ve Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Köse'nin birlikte organize ettiği , buluşma Türkiye4nin değişik illerinden 130 engelli katıldı.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen 130 engelli Gaziantep'te buluştu. Engelsiz Yürekler Gaziantep Koordinatörü Ramazan Taşkın, iki yıldır yapılan organizasyonun büyük büyük ilgi gördüğünü belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan yerel yönetimlere teşekkür etti.

Taşkın, yaptığı açıklamada, "Engelsiz Yürükler adı altında yaptığımız organizasyonda ikinci kez engellileri Gaziantep'te topladık. Geçen sana yaptığımız organizasyonda Gaziantep'e gelip gelmeme konusunda çekimser kalanlar, bu sene organizasyona büyük ilgi gösterdi. Gaziantep, Adana, Ankara, İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Mersin, Amasya, Sakarya, Tekirdağ, Bursa, Elazığ, Erzurum, Ordu, Kastamonu, İzmir, Osmaniye, Antalya, Konya, Kahramanmaraş gibi illirden gelen 130 engelliyi Şahinbey Parki, Alleben Göleti, Gezen Evi, Dülükbaba, Mozaik Müzesi, Zeugma ve Rumkale gibi yerleri gezdirdik.

Kültür etkinlgi olan bu organizasyonda engellilerin Gaziantep'ten memnun ayrılması, sosyal paylaşım sitelerinde Gaziantep'ten övgüyle sözetmeleri bizleri mutlu etti. İki yıldan bu yana yaptığımız organizasyonu artık geleneksel hale getirdik. Hedefimizde Engelsiz Yürekler 3. Gaziantep Buluşması var" dedi.

KUMLA VAPURUNDA MANGAL KEYFİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ile Kültür ve Turizm il Müdürü Salih Efiloğlu'nun desteğiyle Zeugmada Kumla Vapurunde mangal keyfi yapan engelliler, Zeugma'yı oldukça beğendi.

Koordinatör Ramazan Taşkın, "İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'a ile Kültür Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu engellilere unutamayacakları bir gün yaşattılar. Sabah erken saatte Zejgmaya hareket eden engelliler, İl Özel İdaresi'ne ait Kumla Vapuru ile tura çıktı. Tur esnasında vapurda mangal keyfi yapıldı. Zeugma'da gönüllerince eğelenen misafirlerimiz tura ve mangal keyfine hayran kaldılar" dedi.

MÜZE, TELEFERİK VE DÜLÜK BABA BOTANİK GÖL BÜYÜLEDİ

Tekne turu ve mangal keyfinin ardından Zeugma Mozaik Müzesi'ne gelen engelliler, bu müzeye hayran kaldılar. Burada video görüntüler, fotoğlar çekildi. Görüntüler sosyal paylaşım sitesinde paylaşılarak Gaziantep'in tanıtımına katkı sağladı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Baba'ya yaptırılan botanik göl, Şahinbey Parkındaki teleferik turu adeta büyüledi. Bu buluşmaya katkı sağlayan Vali Erdal Ata'ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'a, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'a, İl genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman'a, Oguzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin'e Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen'e, Polis Okulu Müdürü Osman Metli'ye, Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu4na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan'a, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'a, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir'e, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Özdemirli'ye, Zeugma Medya Grubu'na, İş Adamı Ekrem Sakıcı'ya, Gaziantepspor Genel Sekreteri Av. Vedat Diler'e, Tonti Yemek ve Royal Otel'e teşekkür ediyorum. Engellilerin Gaziantep'ten mutlu ayrılması için herkes elinden geleni yaptı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cafer Yılmaz Hüseyin Köse Şehitkamil Şahinbey Güncel Haberler

title