Haberler

Engelli Bireylerin Eğitim Sorunlarına Çözüm Önerisi

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, engelli bireylerin eğitime erişimde yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, devletin engelli bireylerin bireysel ve grup eğitim ücretlerini karşılaması gerektiğini belirtti.

(TBMM) - CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, engelli bireylerin eğitime erişimde büyük sorunlar yaşadığını belirterek, "Engelli bireylerin sosyal yaşamda ve iş hayatında var olabilmeleri için aylık en az 40 saat bireysel eğitim, ve 10 saatlik grup ders ücretleri devlet tarafından karşılanmalıdır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda engelli bireylerin eğitime erişiminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Engelli öğrencilere haftalık iki saat bireysel eğitim ve bir saat grup eğitimi için destek ödemesi yapıldığını belirten Dinçer, bunun yeterli olmadığını vurguladı.

Dinçer, şunları söyledi:

Aralık 2023 yılı verilerine göre ülkemizde 500 binden fazla özel eğitime ihtiyaç duyan birey bulunmaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alabilmesi ve bireysel gelişim sağlayabilmesi büyük önem taşımaktadır. Engelli öğrencilerimize halihazırda haftalık iki saat bireysel eğitim ve bir saat grup eğitimi için destek ödemesi yapılmaktadır. Zaten dezavantajlı durumda olan öğrencilerimiz için verilen bu destek yeterli değildir. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere destek ödemeleri, bireysel eğitim için haftada 10 saate, grup dersleri için de haftada iki saate çıkarılmalıdır. Engelli bireylerin sosyal yaşamda ve iş hayatında var olabilmeleri için aylık en az 40 saat bireysel eğitim, ve 10 saatlik grup ders ücretleri devlet tarafından karşılanmalıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Semra Dinçer Milletvekili Ankara Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title