Haberler

En İyi Oyun Bursa'dan Çıktı

Güncelleme:

Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması sonuçlandı.

OSMANGAZİ, TÜRK TİYATROSU'NA YENİ YAZARLAR KAZANDIRDI

OYUN YAZMA YARIŞMASI SONUÇLANDI

TİYATROCULARDAN DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen "Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması" sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Yarışmanın birincisi 48 eser arasından seçilen Kime Niyet Kime Kısmet adlı oyunla Bursalı Zerrin Tığlıoğlu oldu.

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'nin ilk oyun yazarlarından Feraizcizade Mehmet Şakir adına düzenlediği oyun yazma yarışması sonuçlandı. Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından eser yağarken, sevinen şehir Bursa oldu. Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra TOBAV Genel Başkanı-Yazar-Rejisör Tamer Levent, Osmangazi Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Bora Özkula, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Yazar Prof. Dr. Hasan Erkek, Devlet Tiyatrosu Oyuncusu-Yazar/Rejisör Ömer Naci Topçu, Oyun yazarı, Yönetmen ve Oyuncu Yeşim Özsoy Gülan ve Öğretim Görevlisi - Tiyatro Eleştirmeni Gülşen Karakadıoğlu katıldı.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Yarışmanın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yarışmamız sadece Bursa için değil, Türkiye için de büyük önem taşıyor" dedi. "Yarışmayı hem Bursa'nın yetiştirdiği değerli isimlerden Feraizcizade Mehmet Şakir'i anmak hem de genç yazarların önünü açmak için düzenliyoruz" diyen Dündar "Yarışmamızın temasını Bursa'da Yaşamın Ütopyası olarak belirlemiştik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 48 eser kıyasıya yarıştı. Ortaya tiyatro adına muhteşem bir sonuç çıktı. Bizlerde bu ilgi karşısında yarışmayı geleneksel hale getirmeye karar verdik." dedi. Ödül alan ilk üç oyunun kitaplaştırılacağını belirten Dündar, birincilik ödülü alan oyunun da Osmangazi Belediye Tiyatrosu'nda oynanacağını açıkladı.

Başkan Mustafa Dündar, Feraizcizade Mehmet Şakir'in eserlerini de kitaplaştıracaklarının müjdesini verdi.

ESERLER BİZİ ŞAŞIRTTI

Yarışmada jüri başkanlığı görevini üstlenen TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ise böylesi önemli bir organizasyona imza attığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Yarışmanın Türk Tiyatrosu için önemine değinen Levent "Türk tiyatrosunu dünyaya tanıtacak yazarlar bu yarışmalardan çıkacak" dedi. Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren Tamer Levent, "Eserler son derece başarılıydı. Özellikle seçilen temalar konusunda oldukça etkilendik. Seçimimiz bir hayli zor oldu. Yarışmaya katılan tüm yazarlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. Jüri Başkanı Tamer Levent'in Başkan Dündar'dan bir de isteği oldu. Levent, teması iyi olan ancak yazım konusunda çok da başarılı olmayan eserlerin yazarlarına seminer şeklinde bir eğitim verilmesini teklif etti. Başkandan olumlu yanıt alan TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, yarışmayı geleneksel hale de getiren Başkan Dündar'a Türk Tiyatrosu adına teşekkür etti.

KİME NİYET KİME KISMET

Yarışmaya Trabzon, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Zonguldak, Diyarbakır, Safranbolu, Sivas, Denizli ve Kocaeli gibi Türkiye'nin dört bir yanından 48 eser katıldı ve eserler jüri üyelerince değerlendirildi. Yarışma sonucunda Kime Niyet Kime Kısmet - Zerrin TIĞLIOĞLU (Bursa) birinci, Paşa Paşa Tiyatro - Gökhan Eraslan (İstanbul) ikinci, Harek-i Arz - Burçhan Göze (Sivas) üçüncü olurken; Kadın ve Dağın Ruhu - Haldun Çubukçu (İstanbul) ile Yatar Bursa Kalesinde - Hasan ÖZTÜRK (Bursa) ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Tamer Levent Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title