Haberler

Emniyet müdürlüklerindeki yeni uygulamaya protesto -

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve ülke genelinde basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişini yeniden düzenleyen genelge protesto edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve ülke genelinde basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişini yeniden düzenleyen genelge protesto edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan gazeteciler adına konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, demokrasilerde "sen buraya giremezsin" gibi dayatma olmadığını söyledi.

Gazetecilerin, toplumun bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı için kamu görevi yürüttüğünü ifade eden Esendemir, "Bizler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de halkın haber alma hakkı için yazmaya, gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Basın özgürlüğüne yapılan müdahalelere asla göz yummayacağız. Emniyet müdürlüklerinin kapılarının meslektaşlarımıza kapatılmasını, gazetecilerin ve dolayısıyla halkımızın sağlıklı bilgiye erişiminin ortadan kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından bir grup gazeteci, emniyet binası girişine kalemlerini bırakarak yeni düzenlemeyi protesto etti.

- Ordu

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, demokrasilerde, "sen buraya giremezsin, bunu yazamazsın" gibi dayatmaların olamayacağını söyledi.

Yeni uygulamayı bir sansür olarak gördüklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Hiçbir yönetim, halkın bilgisinden gerçekleri uzun süre saklayamaz. Her gerçek, gün ışığına çıkmaya mahkumdur. Bizler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de halkın haber alma hakkı için yazmaya, gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Bugün kalemlerimizi bırakıyor olmamız, bir yenilginin ifadesi değil, sansüre karşı oluşan tepkimizin göstergesidir. Bundan sonraki süreçte de basın ve ifade özgürlüğü için yürüttüğümüz mücadelemiz devam edecek."

Aydın'ın konuşmasının ardından bazı gazeteciler Emniyet Müdürlüğü binası girişine kalem bıraktı.

-Tekirdağ

Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup gazeteci, ülke genelinde basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişini yeniden düzenleyen genelgeye tepki gösterdi.

Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, grup adına yaptığı açıklamada, genelgenin toplumun bilgi edinme hakkını engellediğini ve sansürcü bir uygulama olduğunu söyledi.

Akyazı, "Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde alınan yasaklama kararını kınıyoruz" diye konuştu.

-Muğla

Muğla Gazeticiler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, iletişim çağı olarak kabul edilen günümüzde basının donanım olarak en gelişmiş kurumların başında geldiğini belirtti.

Basın mensuplarının haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini, son derece gelişmiş olanaklarından yararlanarak yerine getirdiğini dile getiren Türkeş, "Demokrasilerin yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü önemli gücü olarak kabul edilen basın, hükümetin son aldığı karar ile yeniden haber alma ve yazma özgürlüğünün dışına itilmiş bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına haber alacağı alanların kapılarını kapatmanın, basın özgürlüğüne vurulmak istenen darbenin ifadesi olduğunu anlatan Türkeş, şunları kaydetti:

"Bu kapatma, basın yayın sistematiğinin çok çeşitli matbaalarını üretimden ve gelirden yoksun etmenin mantıksız uygulamasıdır. Kamu görevi yapan basın mensuplarının anayasal haklarına önemli kısıtlamalar gelmektedir. Yetkilerinin, bu kararlarını yeniden gözden geçirmesini diliyoruz."

-protesto

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Adana Emniyet Müdürlüğü Ünal Türkeş Recep Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title