Haberler

Eğitim Duayeni İbrahim Arıkan'a Duygulu Veda...

Arıkanlı Holding'in Kurucu Başkanı ve eğitim duayeni İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlandı.

Arıkanlı  Holding'in Kurucu Başkanı ve eğitim duayeni İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlandı.

Arıkan için ikindi vakti Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Arıkan'ın cenaze namazını, çocukluk arkadaşı Hüseyin Karadağ kıldırdı. Karadağ, namazdan önce duygu dolu bir konuşma yaptı. İbrahim Arıkan'la birlikte köyden okula saatlerce yürüyerek gittiklerini anlatan Karadağ, "Eğitimciler, peygamberlerin mirasçılarıdır. Böyle bir mirasa talip olduk biz. İbrahim ağabeyimiz vatan sevgisiyle yoğruldu. Anadolu'dan, Yozgat'ın o bağrı açık tarlalarından çıkıp kurduğu okullarla fakir çocukları okutarak son 50 yıla damgasını vurdu" diye konuştu.

"AYDIN GENÇLER SENİ UNUTMAYACAK"

İbrahim Arıkan için helallik alan Hüseyin Karadağ, ardından da, "Bu vatana yetiştirdiğin o gençler, hizmet aşkıyla çağdaş medeniyete ulaşmak için, muasır medeniyete ulaşmak için yetiştirdiğin bu aydın gençler seni ebediyen unutmayacak" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Arıkan'ın cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul'daki tüm belediye başkanları, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile iş ve eğitim dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı.

CANKURTARAN DA SAF TUTTU

Arıkan için kılınan cenaze namazında bazı kadınlar da saf tuttu. Ön sıralarda saf tutanlar arasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da yer aldı. Başörtüsü takan Cankurtaran namaza da eşlik etti.

TÜRK BAYRAĞI'NA SARILDI

İbrahim Arıkan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu namazın ardından omuzlara alındı. Arıkan'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Karadağ İbrahim Arıkan Zincirlikuyu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title