Haberler

Ebelik Formaları Defilesi Tokat'ta Beğeni Topladı

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel ve öğrencisi Ceren Yıldırım tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları' defilesi Tokat'ta beğeniye sunuldu. Ebelik mesleğinin geçen yıl UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine eklendiği belirtildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel ve öğrencisi Ceren Yıldırım tarafından hazırlanan "Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları" defilesi Tokat'ta beğeniye sunuldu.

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, ebeliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ve bu anlamda ebelik mesleğinin geçen yıl UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine eklendiğini belirtti.

Geçen yıl İzmir'de düzenledikleri "1. Uluslararası ve Ulusal Ebelik Tarihi Kongresi" kapsamında "Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları" defilesini düzenlediklerini hatırlatan Yücel, bunun çok beğenildiğini kaydetti.

Tokat'ta gerçekleştirilen ebelik kongresinde üçüncü kez defileyi gerçekleştirdiklerini aktaran Yücel, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Ceren Yıldırım Unesco Miras Tokat Kültür Sanat Güncel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title