Haberler

Düşen Uçak Davasında Avukatın İsyanı: Bu Dava Artık Bitsin

Isparta'da, 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili 20'nci duruşmada, talimatla ifadesi alınan tanıkların beyanları dinlendi.

Isparta'da, 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili 20'nci duruşmada, talimatla ifadesi alınan tanıkların beyanları dinlendi. Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, artık bu davanın hızla sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

30 Kasım 2007 günü Atlasjet'in, World Focus'tan kiraladığı İstanbul- Isparta seferini yapan yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe Mevkii'nde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti. Kazayla ilgili Atlasjet'e karşı açılan dava ile kamu davasının birleştirilmesinin ardından 20'nci duruşma bugün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme talimatla ifade veren tanıkların beyanlarının okunmasıyla başladı.

EĞİTİM MÜDÜRÜ TARTIŞMASI

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan sadece Faruk Çağımnı katıldı. Çağımnı, o dönemin eğitim müdürü olarak adlandırılmasına rağmen, kendisinde 'form 4' olarak belirtilen havacılık yönetici belgesi bulunmadığını, bu nedenle firmada eğitim müdürlüğü yapmadığını söyledi. Çağımnı, "Dava sürecinde şimdiye kadar 2 bilirkişi raporu hazırlandı. Her ikisinde de eğitimle ilgili bir not yok. Dolayısıyla böylesine önemli bir konuda bilirkişiler, benim bu tarihlerde gerçekten eğitim müdürlüğü yaptığımı ispat etmek zorundadır. Eğitim formlarında adım açılmasına rağmen imzam yoktur" diye konuştu.

Çağımnı'nın avukatı Murat Bilgin de, müvekkilinin ismi açılmasına rağmen imzaların Kemal Baykal isimli şahsa ait olduğuna ilişkin mahkemeye belgeleri sundu. Ayrıca mahkemeye gelen tanıklar, Durak Şenpolat ve İsveç vatandaşı Majid Bahfari de Faruk Çağımnı'yı eğitim sürecinde görmediklerini söyledi.

'BU DAVA SÜRATLE BİTMELİ'

Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, World Focus Havacılık Şirketi tarihinde bu uçaklarla ilgili tek bir arıza kaydı dahi bulunmadığını belirterek, "Oysa kaza kırım ve bilirkişi raporlarında birçok arıza olduğu ortaya konuldu. Bu şirkette demek ki hiç kayıt tutulmamış. Gerek mahkemede, gerekse talimatla ifade veren tanıkların beyanları, bize bu şirketin ne kadar ciddiyetsiz çalıştığını göstermektedir" dedi. Avukat Yüzer, konuşmasında şunları da dile getirdi:

"Böylesine vahim bir kazada nedense sayın mahkeme talimatla ifade alma yoluna gidiyor. Burada bazı sanıklar saatlerce masal anlatarak mahkemeyi yanıltmaya çalışıyor. Artık bu dava süratle sonuçlandırılmalıdır. Biz bu davanın süratle bitirilmesini istiyoruz. ve son olarak teknik bir bilirkişiden sadece teknik konularla ilgili rapor alınmasını talep ediyoruz."

İKİ BİLİRKİŞİ RAPORU

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davayla ilgili olarak, şu ana kadar 2 bilirkişi raporu alındı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından 9 ayda hazırlanan birinci raporda, pilotların kazada asli kusurlu olduğu görüşü belirtildi. Bu rapora yapılan itirazlar üzerine mahkeme, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde görevli uzmanlar tarafından oluşan yeni bir bilirkişi heyeti tayin etti. İkinci heyetin 8 aylık çalışmayla hazırladığı raporda da uçağın, bu kadar arıza ve eksikle uçmasına izin verilmesinin kazanın başlıca nedeni olduğu görüşü yer aldı.

Mahkeme heyeti talimatla alınan tanık ifadelerinin beklenmesi, yeni tanık talepleri doğrultusunda tanıklara davet çıkarılması ve mahkemeye sunulan uçağın kiralama sözleşmesinin incelenmesi gibi hususlar nedeniyle bir sonraki duruşmayı 22 Ekim tarihine erteledi.

18 SANIK YARGILANIYOR

Uçak kazası davasında dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, kaza tarihinde genel müdür yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Havayolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, firma çalışanları Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy, firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin, Yavuz Çizmeci, Zeynel Gündoğ ve kazanın olduğu tarihte havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen sanık olarak, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2- 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

şehnaz doğan Atlas Jet İstanbul Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title