Haberler

Dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinin listesi açıklandı! Türkiye ilk 10'da

Güncelleme:

Dünyanın en güçlü hava kuvvetine sahip ülkelerin yer aldığı Global Firepower 2022 raporu merakla bekleniyordu. Rapor açıklandı. Türkiye, 50 ülke arasından 1.057 adet askeri hava aracı ile 9. sıraya yerleşti.

Ülkelerin askeri güçlerine ilişkin raporlar, vatandaşlar tarafından daima merak ediliyor. Özellikle kahraman ordusuyla ön plana çıkan milletler arasında yer alan Türk milleti de bu listelerde hangi sırada olduklarına bir hayli önem veriyor.

TÜRKİYE İLK 10'A GİRMEYİ BAŞARDI

ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesinin düzenli olarak hazırladığı rapora göre dünyanın en güçlü hava kuvvetlerine sahip ülkeler belirlendi. 50 ülkenin yer aldığı listeye Türkiye, 9. sıradan dahil oldu.

YUNANİSTAN'IN YERİ DE MERAK EDİLİYORDU

Ege'de Türkiye ile yaşadığı gerginlik nedeniyle Yunanistan'ın da sıralamadaki yeri merak ediliyordu. Yunanistan, 633 adet askeri hava aracı ile listede kendisine 17. sıradan yer bulabildi.

İşte hava kuvvetleri en güçlü 50 ülke:

1- ABD

2- RUSYA

3- ÇİN

4- HİNDİSTAN

5. GÜNEY KORE

6. JAPONYA

7. PAKİSTAN

8. MISIR

9. TÜRKİYE

10. FRANSA

11. KUZEY KORE

12. SUUDİ ARABİSTAN

13. İTALYA

14. TAYVAN

15. BİRLEŞİK KRALLIK

16. BREZİLYA

17. YUNANİSTAN

18. ALMANYA

19. İSRAİL

20. BİRLEŞİK ARAP EMİRLİĞİ

21. CEZAYİR

22. İRAN

23. İSPANYA

24. MEKSİKA

25. TAYLAND

26. KOLOMBİYA

27. POLONYA

28. SURİYE

29. ENDONEZYA

30. AVUSTRALYA

31. KANADA

32. IRAK

33. UKRAYNA

34. ANGOLA

35. ŞİLİ

36. MYANMAR

37. VENEZUELA

38. ÜRDÜN

39. FAS

40. SİNGAPUR

41. PERU

42. KAZAKİSTAN

43. GÜNEY AFRİKA

44. ARJANTİN

45. VİETNAM

46. İSVEÇ

47. BELARUS

48. ÖZBEKİSTAN

49. FİNLANDİYA

50. SUDAN

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500

Yorumlar (11)

Tolga Babacan:

Hedef Kizilelma

48
37
yanıtYanıtla
Ramcoll Ramcoll:

1980 altı uçaklarımız hep

48
25
yanıtYanıtla
Halil çağrı Çevik:

ozaman git üret

yanıt44
yanıt32
Kenan Tetik:

Büyük Türkiye için durmak yok yola devam

35
10
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sıralamadan ziyade beceri, cesaret ve kahramanlık sıralaması daha caydırıcı oluyor. Dünyada bu sıralama bir ve ikinci olarak Türkiye ve Japonya başka tanımam.

25
11
yanıtYanıtla
QwertyAsdfgh:

Sıralamayı hiç beğenmedim. Mısır, Pakistan, Güney Kore nedir, bunları geçemediysek..

26
9
yanıtYanıtla
Çağatay Yurtseven:

Askeri açıdan bu liste çöp ten farksızdır. havacılıkta nicelik değerlendirmesi hükümsüzdür. Nitelik esas alınmalıdır. ör.50 adet su 25in 10 adet f15ex e karşı hiç şansı olmaması gibi.Kuvvetin hazırlığı uyumu eğitimi modernliği ve aviyonikleri esas belirleyicidir.

23
11
yanıtYanıtla
H.EvreN Durmaz:

Zaten turkiye hep 7 8 9 daydi.

27
5
yanıtYanıtla
Feyyaz yüksel:

neyi baz alarak yaptılar acaba kimin çok uçağı var diyemi. bizim pratiğimiz kadar pratiği olan ülke sayısı beş parmağı geçmez. öte yandan umarım yunanistan görmüştür listede dahi yok bize kafa tutuyor.

1
0
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Yüce Allahın izniyle 1. numara olcaz

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title