Haberler

'Dünyadaki 51 Devletten Daha Büyük Kurumuz'

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun son 10 yıl içinde büyük bir dönüşümün içine girdiğini söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun son 10 yıl içinde büyük bir dönüşümün içine girdiğini söyledi. Albayrak, "Yurtlarda kapasitemiz 308 bine ulaştı. Bu çok önemli bir rakam. Dünyada 51 devletten daha büyük bir kurumuz" dedi.

Antalya'da YURTKUR'un genel müdürlük birimleri ve bölge müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Genel Müdür Hasan Albayrak, Antalya toplantılarının artık geleneksel hale geldiğini söyledi. Kurum olarak bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Otel Ekipmanları Fuarı'na katıldıklarını kaydeden Albayrak, "7 yıldır aralıksız katıldığımız bu fuarda birçok yeniliği, modernliği, yeni açılımları kendi bünyemize alıyoruz. Yanmaz yatak, yorgan, baza sistemi bunlardan bazıları" dedi.

YURTKUR'un son 10 yıllık süreçte büyük bir dönüşümün içinde olduğunu kaydeden Genel Müdür Hasan Albayrak, bu süre içinde YURTKUR'un gelenekselleşmiş ranza sistemini terk ederek modern bin anlayışla 138 bin yeni kapasiteyi üniversite gençliğine kazandırdığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde YURTKUR'un kapasitesinin 308 bini bulduğunu belirten Albayrak, "Bu çok önemli bir rakam. Dünyada 51 devletten daha büyük bir kurumuz" diye konuştu.

Kurumda yaşanan değişimle birlikte 2003 yılından önce kasım ve aralık aylarında yurtlarda yüzde 60 seviyesine inen doluluk oranlarının artık mayıs ayında dahi yüzde 100 seviyesinde seyrettiğini kaydeden Albayrak, şöyle dedi:

"Daha önce, öğrenci geliyor 2 ay kalıyor sonra kendine ev ya da kalmak için başka bir yer buluyordu. Şimdi okulu bitirinceye kadar yurtlarımıza devam ediyor. Ara sınıflarda kayıt sildiren öğrenci sayısı ancak yüzde 10- 15 seviyelerinde gerçekleşiyor. Şu an bir öğrenci bizim yurtlarımızda kalıyorsa ve burs alıyorsa hiç kimseye muhtaç olmadan öğrenimini devam ettirebilir."

Hasan Albayrak, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 40'a yakın yurtta 30 binin kapasiteyi yüksek öğrenim gençliğinin kullanımına sunmayı hedeflediklerini kaydetti. Hali hazırda devam eden 155 projelerinin bulunduğunu bunların 80'inin inşaatının devam ettiğini, 30'un da ihale aşamasında olduğunu kaydeden Albayrak, "Bu bağlamda ne kadar yaparsanız o kadar ihtiyaç var" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yurtlar Kurumu Hasan Albayrak Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title