Haberler

Dünya Kalp Günü'nde Küçükçekmece'de Bin Kürek Tek Yürek Oldu

Küçükçekmece Belediyesi, kalp sağlığının önemini vurgulamak, toplum düzeyinde farkındalık oluşturmak ve gerekli koruyucu, önleyici tedbirleri almak amacıyla Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Dragon Boat Yarışları düzenledi.

Küçükçekmece Belediyesi, kalp sağlığının önemini vurgulamak, toplum düzeyinde farkındalık oluşturmak ve gerekli koruyucu, önleyici tedbirleri almak amacıyla Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Dragon Boat Yarışları düzenledi.

Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirilen geleneksel 'Yüreğinize Sağlık' yürüyüşü ve bu yıl ilki düzenlenen Dragon Boat Yarışları ile "bin kürek tek yürek" dedi. Sağlık altyapısının giderek güçlendiği ilçede bu özel günü sportif faaliyetlerle daha da anlamlı hale getiren Küçükçekmece Belediyesi, Avrupa yakasında hizmet veren 14 hastanenin personelinden oluşan 19 takımı Dragon Boat Yarışları'nda buluşturdu. Küçükçekmece Gölü kenarı amfi tiyatrodan start alan yürüyüşe, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları Enver Şengül, Besim Müftüoğlu, Hüseyin İpek, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır ile sağlık personelleri, doktorlar ve yüzlerce Küçükçekmeceli katıldı.

Konuşmasında "Aziz Yeniay'ın selamını getirdim" diyerek söze başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül, Küçükçekmece Belediyesi'nin politikasının her zaman sağlıkçının yanında olmak ve sağlık yatırımlarını desteklemek olduğunu belirtti. Şengül, Dragon Boat Yarışları ödül töreni sırasında da, "Bu anlamlı günde burada olan herkesin Dünya Kalp Günü'nü hem şahsım hem de Başkanımız Aziz Yeniay adına kutluyorum. Ödül alan takımları da tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum" dedi.

250 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır ise, devlet hastaneleri içerisinde kansız ameliyatların yapıldığı ilk hastane olmayı başardıklarını ve hastanelerinin artık dünyada yapılan uygulamaların Türkiye'deki referans merkezi haline geldiğini belirtti. Küçükçekmecelilere bir de müjde veren Doç. Dr. Bakır, "İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla hastanemiz bünyesinde hastane bahçesinde 250 yataklı devlet hastanesi hizmete hazır hale gelecek" diye konuştu.

Dragon Boat Yarışları'nda birinci İnternational Hospital takımı, ikinci Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hürriyet takımı, üçüncü ise yine Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi takımlarından Gölgeler oldu. En centilmen takım ise Arnavutköy Tayfası seçildi. Törende madalyalarını ve kupalarını Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Enver Şengül ile Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Bakır'ın elinden alan yarışmacılar, büyük bir sevinç yaşadı. Ayrıca Dünya Kalp Günü dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara şemsiye hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Mehmet Akif Ersoy İhsan Bakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title