Haberler

Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Türkeş Vizyonu" Paneli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "48 yıllık MHP'nin siyasi hayatında, büyük badireler yaşamış olmasına rağmen, fikri anlamda eksen kayması yoktur, olmayacaktır da." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "48 yıllık MHP'nin siyasi hayatında, büyük badireler yaşamış olmasına rağmen, fikri anlamda eksen kayması yoktur, olmayacaktır da." dedi.

Yalçın, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfınca (TASAV) düzenlenen "Doğumunun 100. yıl dönümünde lider Türkiye için Alparslan Türkeş vizyonu" konulu panelde yaptığı konuşmada, merhum Türkeş'in karizması, dünyaya bakışı, hayat tarzı, bir doktrin oluşturması ve lider özellikleriyle önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Onun Türk siyasetine damga vurmuş bir kişilik olduğunu ifade eden Yalçın, "Böyle bir önemli şahsiyetin dünyayı anlayabilmesi için dili de rahat bir şekilde konuşabilmesi, Avrupa ve dünya tarihini bilebilmesi, özellikle de Türk tarihini idrak etmiş olması gerekir. Bu hususiyetlerin hepsi merhum Türkeş'te vardı." diye konuştu.

Türkeş'in her yıl büyük kitleler tarafından hayırla yad edildiğine ve bunun her lidere nasip olmayacağına dikkati çeken Yalçın, "Bıraktığı bu miras, hiçbir endişeniz olmasın, MHP tarafından aynıyla muhafaza edilmekte ve tatbik edilmektedir." dedi.

"Başbuğ Türkeş, gönüllere taht kurmuş bir şahsiyetti." ifadesini kullanan Yalçın, "O siyasi hayatı sonrasında, 80 yıllık hayatı sonrasında öyle bir nesil bıraktı ki, o nesil bugün Türkiye'de yeri geldiğinde Türk siyasetini de Türk milleti adına domine edebiliyor, şekillendirebiliyor. Sayıları az olsa da siyasette temsili çok rahat bir şekilde sağlayabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

"Davamız emin ellerdedir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "devlet, siyaset ve fikir adamı" olarak nitelediği Türkeş'in Türk toplumunun yaşadığı her yeri vatan olarak gördüğünü söyledi.

Takipçileri ve kitlesinin bugün de onun bayrağını dalgalandırdığını belirten Semih Yalçın, şunları kaydetti:

"Başbuğ'un siyasi hayatına baktığınızda çilelerle dolu olduğunu, çok zahmetler çektiğini görürsünüz. Ama hiçbirisinde yılmamış, yıkılmamış, düştüğü yerden tekrar kalkıp yürümesini bilebilmiştir. Siyasi hayatı boyunca geri adımı yoktur. Yargılandığı MHP davasındaki savunması dillere destandır, ibretliktir. Hiçbir şekilde hiçbir merciden, devletten, makamdan, mahfilden çekinmeden bu bayrağın kendisinden sonraki nesillere, bizlere, milliyetçi, ülkücü harekete intikali için elinden gelen her şeyi yapmıştır.

48 yıllık MHP'nin, siyasi hayatında büyük badireler yaşamış olmasına rağmen, fikri anlamda eksen kayması yoktur, olmayacaktır da. Bu hareket nasıl kurulduysa, banisiyle kurucusu Alparslan Türkeş ise bu hareketin koruyucusu da Devlet Bahçeli'dir. Yani emanet, dava, davamız emin ellerdedir."

MHP İstanbul Milletvekili ve TASAV Başkanı İsmail Faruk Aksu da Türkeş'in, Türk milliyetçiliği fikrini geniş kitlelere ulaştıran, onu bir siyasi proje haline getirip yurdun dört köşesine, hatta sınırların ötesine yayan büyük bir fikir ve dava insanı olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Edip Semih Yalçın Alparslan Türkeş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title