Haberler

Doğum Günü Partisi Sanıkları Yargılanıyor

Güncelleme:

Bursa'da doğum günü partisinde çıkan tartışmada iki kişinin öldüğü davada 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki bir restoranda doğum günü partisi sırasında fotoğraf çekme tartışması yüzünden çıkan ve iki kişinin ölümü, iki kişinin de yaralandığı olayla ilgili 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Kanlı gecenin ardından tutuklanan ve cezaevinde vicdan azabı çekerek daha önce de bir arkadaşını öldürüp gömdüğünü itiraf eden Fatih Tetik (25), çıktığı ilk duruşmada iki kişinin öldüğü olayda bıçağı yalnızca kendisinin kullandığını öne sürerek, olaydan sonra Suriye'ye kaçtığını ve bir süre saklandıktan sonra geri döndüklerini söyledi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Beldesi'nde geçen Ocak ayında bir restoranda çıkan bıçaklı kavgada restoranda doğum gününü kutlayan 36 yaşındaki Hasan Zengin ve kayınbiraderi 31 yaşındaki İbrahim Uzan yaşamını yitirirken, iki kişi de yaralandı. Olayın ardından 11 gün boyunca kaçan şüpheli Fatih Tetik, daha sonra jandarma ekiplerine teslim oldu. Fatih Tetik ile birlikte jandarma ekipleri kavgaya karıştıkları tespit edilen Mecit Kabuk (29), Ali Baykal (23), Sedat Gencel (26) ve Naci Nazlısöz'ü (25) gözaltına aldı. Şüphelilerden Fatih Tetik, Mecit Kabuk ve Ali Baykal sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, kavgaya karıştıkları tespit edilen diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAŞKA CİNAYETİ DE İTİRAF ETTİ

Bu arada tutuklu sanıklardan Fatih Tetik jandarmaya verdiği ifadesinde, bir süredir kayıp olan cezaevi arkadaşı İrfan Mentiş'i de birlikte alkol aldıktan sonra çıkan tartışma sonucu 6 arkadaşının gözleri önünde tabancayla başından vurarak öldürdüğünü, arkadaşlarını da konuşmaları halinde kendilerini de öldüreceğini söyleyerek susturup, cesedi ise İnegöl'de ormanlık bir alana gömdüğünü itiraf etti. Jandarma ekiplerinin belirtilen yerde yaptıkları aramada, Mentiş'e ait olduğu belirtilen kemikler ve giysi parçaları bulundu.

'CİNAYETİN ARDINDAN SURİYE'YE KAÇTIK'

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten 2 kişiyi öldürmek', 'Öldürmeye teşebbüs etmek' ve 'Adam yaralamak' suçlarından hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve toplam 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Fatih Tetik ve Mecit Kabuk, Ali Baykal ile davanın tutuksuz sanıkları Sedat Gencel ve Naci Nazlısöz ilk kez hakim karşısına çıktı.

Olay günü kendilerinin restoranda fotoğraf çektirdiklerini, karşı masada bulunan kişilerin de kendilerine laf atması üzerine aralarında önce tartışma sonra kavga çıktığını anlatan Fatih Tetik ifadesinde şunları anlattı:

"Biz fotoğraf çektirirken bize laf attılar. Daha sonra karşı gruptakilerden Ali Yoksul bana belindeki bıçağı gösterdi. Ben de masalarına gittim. Neden böyle yaptıklarını sordum. Ali Yoksul önce küfretti, ardından da masaya vurup, eliyle çenemden itti. Ben de ona kafa attım. Herkes birbirine vurmaya başladı. Belimdeki bıçağı çıkartıp rast gele salladım. Ardından da oradan kaçıp araca bindik. Arabada Mecit Kabuk'un da elinde bıçak vardı. Bana bıçağı hiç kullanmaya fırsatının olmadığı söyledi. Hatta Mecit, ben evleneceğim için elimden bıçağı alıp, suçu üstlenmek istedi. Fakat kabul etmedim. Daha sonra da Mecit Kabuk ile birlikte Suriye'ye kaçtık. Bir süre saklanıp geri döndük."

DİĞER ARKADAŞIMIN ELİNDE DE KANLI BIÇAK VARDI

Davanın diğer tutuklu sanığı Ali Baykal ise kavganın başlamasının ardından dışarı kaçtığını belirterek, "Benim arkamdan Mecit Kabuk dışarı çıktı. Elinde kanlı bir bıçak vardı. Birkaç dakika sonra Fatih Tetik de elindeki kanlı bıçakla dışarı geldi. Hep beraber araca bindik. Mecit Kabuk çocuğu olduğu için cezaevine girmek istemediğini söyledi. Bizden de bu yönde ifade vermemizi istedi" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık Mecit Kabuk ile tutuksuz sanık Sedat Gencel'in avukatları olmadığı için ifadeleri alınamadı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ali Baykal'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada tutuklu sanık Fatih Tetik'in, İrfan Mentiş cinayetiyle ilgili ise önümüzdeki günlerde İnegöl'de yeni kurulan ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı bildirildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Tetik Ali Baykal İnegöl Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title