Haberler

Diyarbakırlı Heyet Papa'yı Ziyaret Edecek

Güncelleme:

Papa, Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın randevusunu kabul etti.

Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, aralarında Keldani, Ermeni, Süryani, Yezidi, Alevi Türkmen Dedesi, Müslüman Din Alimi, Şeyh Said'in torunu ve Duhok Belediye Başkanı'nın da yer aldığı bir heyetle Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'u ziyaret edecek.

RANDEVU TALEBİNİ KABUL ETTİ

Papa, Diyarbakır’da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi’nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi’ni hayata geçiren Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın randevusunu kabul etti. Demirbaş, 14 Mayıs’ta Ortadoğu’nun en büyük Ermeni Kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, Süryani Meryem Ana Kilisesi Başkanı Can Şakarer, Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykut, Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran, Bokark Şeyhi Nakşi Sayar, Şêx Said’in torunu Muhammed Akar ve Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman’la birlikte İtalya’ya gidecek. Heyet, aynı gün Vatikan’da Papa tarafından kabul edilecek. 

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DUA RİCASI 

Heyete başkanlık edecek olan Abdullah Demirbaş, Papa’dan Türkiye’deki barış ve çözüm sürecine destek ve dua ricasında bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Papa’dan ayrıca Ortadoğu halklarının ve inançlarının bir arada yaşaması için duasını isteyeceğiz. Diyarbakır Surları’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınması için desteğini isteyeceğiz. Diyarbakır’da hayata geçirdiğimiz Kültürler Sokağı Projesi’ni anlatıp manevi desteğini isteyeceğiz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Demirbaş Diyarbakır Duhok Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (82)

Gün Gelecekunye@gmx.ch:

Bu BDP CHP gibi tabanina zit bir Lider kadroya sahip. Gün gelecek BDP dogunun CHPsi olacak su silahlar bi tamamen sussun.

28
20
yanıtYanıtla
Tahmin zor degilunye@gmx.ch:

CHP Zihniyet itibariyla BDPden farksiz gelecek öngörüsü zor degil.

yanıt0
yanıt0
ramazanramazanyildirim33@hotmail.com:

papadan umut bekliyorlar,son çare bumu ne saçmalık.

27
7
yanıtYanıtla
yavuzyamatavuz45@gmail.com:

Sevgili kürt kardeşlerim bunlara dur diyelim,ulkemizin birliği ve beraberliği için bu içinizdeki çürük elmaları ayiklayalim. ..

20
9
yanıtYanıtla
AMEDabdullah-karaman@hotmail.de:

BDP NİN GENEL BAŞKANININ DİYARBAKIRDA OFİS SEMTİNDE BARI VAR.BAR İŞLETEN BİR ADAMDAN CAMİ YAPMASINI BEKLEMEYİN.BUNUN SONU ANCAK TABİKİ PAPAYA VARIR.BURADA SUÇ BİZ KÜRTLERDE BİLE BİLE ONLARA OY VERİYORUZ BAŞA GETİRİYORUZ.

22
7
yanıtYanıtla
recepsanayici@hotmail.com:

pıfff bardada senin anan oyni ula iftıra atmayın bari sanki ilk kez sizde obama ne derse onu yaparsınız

yanıt0
yanıt0
diyarbakırlıbatuhan.cn@w.cn:

Bir diyarbakırlı müslüman olarak kınıyorum bu muptezelleri. Madem dua istiyorsunuz gidin kâbede dua edin yoksa sizdemi ermenisiniz? Madem ermenisiniz halka açık açık söyleyin.

21
7
yanıtYanıtla
ermenı kurtmurat_can211@hotmail.com:

ulan sen nasıl bır dıyarbakırlısın kazma bende d.bakırlıyım ama senın gıbı cahılce dusunmuyorum kesın hudacısın cetecısın demokrası bılen ınsan bır halk ayrım yapmaz otekıleştirmez ne oldugun bellı degıl

yanıt0
yanıt0
d.bakır21sametbekil09@hotmail.com:

ERMENİ KÜRT KAY GİT BAŞKA MEMLEKETE BU MEMLEKET MÜSLÜMAN Bİ MEMLEKET

yanıt0
yanıt0
memoozkan7373@hotmail.com:

senbikere Diyarbakırlı değilsin bir türk miletvekili oraya gitse dersiniz kahraman fılaş haberlerde yer alır kürt başkan olunca sizde ermenisiniz dersiniz ermeniyide allah yaratmış sen ermeni diyorsunde kaç sefer camiyye gitmiş sin onu soyle once

yanıt0
yanıt0
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title