Haberler

Diyarbakır Markaları İzmir Fuarına Damgasını Vurdu

Güncelleme:

83.'sü düzenlenen İzmir Entarnasyonel Fuarında sona yaklaşılırken Diyarbakır standı ve markalarına olan ilgi fuara damgasını vurdu.

Geleneksel lezzetlerin ve ürünlerin sergilendiği Diyarbakır standına İzmir halkının ilgisi oldukça yoğundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteği ile İzmir Fuarına katılan Diyarbakır'ın geleneksel markaları, fuar süresince İzmir halkının yoğun ilgisinden memnun kaldılar.

Umut Ciğercisi, Tanrıkulu Bakırcılık, Hayat'ın Lezzet Durağı, Sürgücü Gıda, Hacı Levent Kadayıfçısı, Bağlar Kadın Kooperatifi, Opak Kahvecisi ve Diyarbakır Kuyumcular Odası'nın katılım sağladığı ve şölen havasında geçen fuarda, standlara olan ilgi esnafın yüzünü güldürdü.


Fuarın kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirten Hacı Levent Kadayıfçısı yetkilisi Adnan Altunhan, Diyarbakır kadayıfına ilginin bir hayli fazla olduğu belirterek, İzmir halkının Diyarbakır kadayıfına yabancı olmalarına rağmen kadayıfı beğendiklerini ve satışlarının da bu oranda yüksek olduğunu dile getirdi.

Umut Ciğercisi sahibi Ömer Alan ise, fuarın genel anlamda çok verimli geçtiği belirterek satışların çok yoğun olduğunu, ciğeri Diyarbakır ciğeri olarak İzmir halkına tanıttıkları söyledi. İlk defa fuara katıldığını belirten Alan, Diyarbakır için buraya geldiklerini ve fuarların kendi tanıtımları adına çok verimli geçtiğini ve bundan sonraki fuarlara da katılım sağlamak istediklerini belirti. Alan, yoğun ilgiden dolayı İzmir'de Umut Ciğercisinin şubesini açma adına görüşmelerde bulunduğunu söyledi.
Tanrıkulu Bakırcılık yetkilisi Mustafa Tanrıkulu ise, yıllar önceki İzmir Fuarlarını hatırlatmasa da, genel anlamda fuarın kendileri açısından güzel geçtiğini söyledi. İzmir halkının Diyarbakır bakırına olan ilgisinin altını çizen Tanrıkulu, daha çok cezve, kahve takımı, çaydanlık, yumurta tavası ve rakı bardağı olarak adlandırılan ehl-i keyfe ziyaretçilerin rağbet gösterdiğini söyledi. Perakende satış dışında farklı iş bağlantıları kurduğunu da belirten Tanrıkulu fuarın genel olarak kendileri açısından başarılı geçtiğini belirtti.

Sürgücü Gıda şirket yetkilisi Eşref Demir, fuarın beklentilerini karşıladığını söyleyerek, özellikle Diyarbakır standının görsel olarak çok iyi olduğunu ve katılımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Fiyatların Diyarbakır'daki fiyatlarla aynı olduğunu ve İzmir piyasasına göre fiyatların daha ucuz olduğunu söyleyen Demir, İzmir halkının sumağa ve karpuz çekirdeğine yabancı olduklarını söyledi. Daha önce Çin Fuarı'na katıldıklarını belirten Demir, İzmir Fuarı'nda birçok iş bağlantısı kurduklarını sözlerine ekledi.

Hayat'ın Lezzet Durağı sahibi Hayat Akmeşe ise fuara ilginin çok yoğun olduğunu, özellikle Diyarbakır standına İzmir halkının akın ettiğini belirterek, yöresel lezzetlerimizi İzmir'de tanıtma şansı bulduklarını, özellikle içli köfte ve kurutulmuş dolmanın İzmir halkı tarafından bilinmediğini ve fuar sayesinde Diyarbakır mutfağını İzmir'e getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bağlar Kadın Kooperatifi yetkilisi Havva Sökmen, kooperatif olarak fuara ilk kez katıldıklarını belirterek, fuardan çok memnun kaldıklarını ve Diyarbakır'ın yöresel kıyafetlerine İzmir halkının oldukça ilgi gösterdiğini söyledi. Satışların çok iyi olduğunu söyleyen Sökmen, sadece kooperatif olarak değil, diğer esnaflarımızla birlikte Diyarbakır'ı buraya taşıdıklarını söyledi. Sökmen;"yöresel kıyafetlerimizi ve büyük annelerimizin giydiği fistanları, yeniden eskiyi tanıtmayı başarmak adına fuar bizim için çok önemli bir tecrübe oldu" dedi.

Opak Kahvecisi Mehmet Ali Sever, İzmir halkının, Diyarbakır kahvesine olan ilgisinin beklentilerinin üzerinde olduğunu vurgulayarak, günde on kilo kahve ikram ederek, gelen misafirlere Diyarbakır kahvesini tattırma şansı bulduklarını söyledi. Sever, Diyarbakır'dan gelen kurum yetkililerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve bu durumdan son derece memnun olduklarını belirtti.

Fuar süresince, Diyarbakır standına ve fuara katılan esnafa, gerek yerel gerekse de ulusal basının ilgisi yoğun olmakla beraber, birçok canlı yayın ve söyleşi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Tanrıkulu Diyarbakır Sürgücü İzmir Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (1)

emre:

umut ciğercisi bir efsane izmir halkı o tat''dan vazgeçmeyecek. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title