Haberler

Diyarbakır'da parkta dans eden gruba "tekbirli" saldırı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir parkta piknik yapan ve ardından dans gösterisi sergileyen dans okulu üyelerine tekbir getiren bir grup saldırdı. Saldırıda 2 kişi yaralanırken Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'ndan kınama açıklaması geldi. Platformdan yapılan açıklamada "Birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağız." ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır'daki bir dans okulu üyeleri, parkta etkinlik yaptığı sırada iddiaya göre tekbir getiren bir grubun saldırısına uğradı.

Diyarbakır'da 7 yıldır faaliyet gösteren bir dans okulu, Kayapınar ilçesindeki Tema Parkı'nda önceki gün "Caz Pikniği" adı altında bir etkinlik düzenledi.

PARKTA DANS EDEN GRUBA SALDIRI

Piknikte sergilenen dans gösterisi sırasında ise iddiaya göre bir grup, tekbir getirerek gruba saldırdı. 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin inceleme sürerken, kentteki 116 kuruluşun oluşturduğu Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla, saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, kamusal mekanların halkın kullanımına açık olduğu, barışçıl toplanma, etkinlik düzenleme veya katılma, yurttaşlar arasında etkileşim sağlama amacıyla kullanıldığını vurgulandı.

Diyarbakır'da parkta dans eden gruba saldırı

"BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNE ZARAR VERİCİ SALDIRILARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Açıklamada, "Kolektif olarak toplanma özgürlüğü çerçevesinde, etkinlik alanı olarak kullanılan mekana bir grubun gelerek, giyim tarzı, etkinliğin niteliği gibi gerekçelerle parkta bulunanlara yönelik fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyoruz. Birçok medeniyete ev sahibi yapmış, farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip toplulukların bir arada yaşadığı ve yarattığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağız. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak demokratik bir hak olan toplanma özgürlüğü bağlamında kolektif ve barışçıl nitelikte gerçekleşen etkinliğe yönelik fiziki ve sözlü saldırıyı en sert şekilde kınıyor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin tespit edilerek cezalandırılmasını beklediğimizi ve sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Saldırı Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500

Yorumlar (71)

FLOZOF:

Yobaz her yerde yobazdır.

1454
147
yanıtYanıtla
Turbo Levent:

MUHTEMELEN MESLEKLE RİSE TORBACILIKTIR

yanıt33
yanıt47
MÜCAHİD:

ahlaksızlığa çıplaklığa edepsizliğe dur demek yobazlık mıdır? hayvanlarda ahlak erdem ve edep aranmaz varılmak istenen son nokta bu mudur bir izah et

yanıt66
yanıt86
MÜCAHİD:

bu toprakları bize vatan yapan şehit atalarımız bu batı özenticileri için mi şehit oldu? yoksa dinine ahlakına yabancı eli değmesin diye mi?

yanıt65
yanıt63
Erol Birol :

Mücaid hade ordan sende sen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ün kurduğu Cumhuriyet ile yönetilen bir devlette yaşadığının farkında değilsin galiba başımıza son senelerde ne geldiyse senin ve senin gibilerinin yüzünden geldi.

yanıt32
yanıt36
VEFA:

@MÜCAHİD sen fena uçmuşsun ya Makarnayı az ye az...

yanıt15
yanıt16
bekir yapici:

MÜCAHIT herkezin dindar olma ve senin gibi düsünme mecburiyeti yok tabiki ar namus ahlak gibi sadece dini degil insani kurallar var, ancak kisilerin kimsenin inancina hayatina müdahale etme hakki olamaz Allah hic bir kuluna bu hakki vermemis tek yargilayici odur,ayrica bu insanlar kendileri gibi düsünmeyen yasamayanlara saldiriyormu ufak tefek tepki haricinde toplu halde fiziki zarar veriyormu sayet karsilik verilse sonuc ne olur bir düsün derim.

yanıt11
yanıt9
Köfteci Jardel:

İsteyen dilediği şekilde inanma, yaşama ve giyinme hürriyetine sahiptir bu ülkede. Burası lâik, üniter, sosyal bir hukuk devletidir. Öyle her isteyen, kendisi gibi yaşamayan insanlara saldıramaz. Ne ara bu kadar geriye gittik? Arap ülkeleri bile medenileşmeye çalışırken şu hâlimize bakar mısınız?

1268
163
yanıtYanıtla
İSKOÇYALI:

Keşke sadece 1 gece Türkiye de arınma gecesi yapılsa, emin olun ertesi gün ülkenin üzerinden büyük bir yük kalkmış olur.

1149
23
yanıtYanıtla
Kara Murat:

Bir arınma gecesi olsa bakalım kim sağ kalıyor.

yanıt6
yanıt6
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title