Haberler

Devlet Opera Ve Balesi'nden; "Sanata Serenat!"

Konserin en dikkat çekici parçasının, 14 yıl sonra yeniden, bu konserde seslendirilecek olması da fazlasıyla özel ve dikkat çekici bir nokta: O da Mozart'ın "Don Juan'nın Serenadı"

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yazılmış ünlü tüm serenatları bu gecede sanatseverlerle buluşturuyor!

Gecede Haydn'dan Çaykovski'ye uzanan seçkin bir konser programıyla hem aşıklara hem de sanata serenadlar söyleyerek romantik bir akşam sunulacak. Konserde; J.Haydn'ın "Fa Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü", F.Schubert'in Schwanengesand albümünden "Standchen", P.İ.Çaykovski'nin " Don Juan'ın Serenadı", G.Rossini'nin "Sevil Berberi", G.Donizetti'nin "Don Pasquale", C.Gounod'nun "Faust", W.A. Mozart'ın Don Giovanni Operaları ve P.Tosti'nin "La Serenata" parçası ve yine W.A.Mozart'ın Grand Partita adlı eserinden "Serenad" bölümü yer alıyor.

Konserde; Suat Arıkan, Ahmet Baykara, Cenk Bıyık ve Önay Günay'a piyanoda Hüseyin Kaya eşlik ederken, Damla Akan (flüt), Bilge Surlu (keman), Verda Gül (viyola), Didem Erken (viyolonsel), Ezgi Kaki / Barkın Balık (obua), Ecesu Sertesen / Turgut Aktaş (klarnet), Berke Hitay / Deniz Ersoy (fagot), Özgür Sevinç / Bora Onatarslan (korno) ve Pınar Baltacıgil (kontrbas) de solistler arasında yer alıyor.

Konser Tarihleri

04 Kasım 2017 Cumartesi- Saat: 16.00 Kadıköy Bld.Süreyya Opera Sahnesi
09 Kasım 2017 Perşembe- Saat:20.00 Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi
16 Aralık 2017 Cumartesi- Saat:16.00 Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Don Juan Mozart Haydn Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title