Haberler

Derneğin açtığı marketin geliri, çocuk, kadın ve işçilerin sorunlarına harcanıyor

Güncelleme:

İZMİR'in Çiğli ilçesine bağlı Harmandalı Mahallesi'nde bir araya gelip dernek kuran ve çocuklarla kadınlara birçok konuda destek olan gençler, şimdi de kooperatif usulü market açtı.

İZMİR'in Çiğli ilçesine bağlı Harmandalı Mahallesi'nde bir araya gelip dernek kuran ve çocuklarla kadınlara birçok konuda destek olan gençler, şimdi de kooperatif usulü market açtı. Gençler, marketten elde edilen geliri yine çocukların eğitimine, kadınların ve işçilerin sorunlarına harcıyor.

Çiğli'ye bağlı Harmandalı Mahallesi'nde oturan gençlerin oluşturduğu, bugüne kadar çocukların eğitimi, uyuşturucuya karşı farkındalık ve hukuki desteğe ihtiyacı olan, şiddet mağduru kadınlara destek vermek gibi birçok konuda faaliyet gösteren Harmandalı Kültür Sanat Derneği üyeleri, kooperatif marketi açtı. 'Yeni Hayat Kooperatifi' ismiyle açılan markette elde edilen gelir, çocuklar, kadınlar ve işçilerin sorunlarını çözmek için yapılan etkinliklere harcanıyor.

'UYUŞTURUCUYA KARŞI, EĞİTİMİN YANINDAYIZ'

Harmandalı Kültür Sanat Derneği Üyesi Selçuk Koçak, market planının yaklaşık 7 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Mahallelinin kendi imkanlarıyla kendi sorunlarını çözebilmesi adına Harmandalı Kültür Sanat Derneği'ni kurmuştuk. Uyuşturucuya karşı çalışmalar yürüttük. Eğitim ve drama çalışmaları yürüttük. Tüm bunları gerçekleştirirken, bir ekonomik altyapı gerekliliği hissettik. Marketten kazanılan para, kooperatif giderleri ile market çalışanlarının maaş ve sigortaları ödendikten sonra, üç farklı kumbaraya aktarılıyor. Birincisi çocuklar ve gençler için harcıyoruz. Onların eğitimleri için çalışmalar yürütüyoruz. Derneğimizde onlara ücretsiz dersler veriyoruz. İkincisi kadın emeği, üçüncüsü ise emek kumbarası. Hukuki desteğe ihtiyacı olan kadınlar ve işçilerin çeşitli sorunlarını çözmek için faaliyetler yürüyoruz. Bizler uyuşturucuya ve kötü alışkanlıklara karşı, eğitimin yanındayız" diye konuştu.

'SÜPERMARKET YERİNE BİZDEN ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR'

Markette çalışan ve aynı zamanda dernek üyesi olan Nazlı Gün, marketin, açılmasının üzerinden henüz 1 yıl bile geçmediği için, şu anda sadece kendini döndürdüğünü belirterek, "Ancak ne yapılacağı ortak kararla ortaya çıkabilecek bir süreç. Şu an için kurgular mahalleye bir kütüphane açılması ya da bir spor kulübü kurulması, son olarak da kadınlarla birlikte yeni bir kooperatifleşme sürecine girilmesi yönünde. Ancak yeterli para toplanmadığı için bunlar şu an için sadece düşüncede var olan şeyler" dedi.

Gün, yıllardır aynı mahallede oturduklarını belirterek, "Mahalle ile ilişkimiz kooperatifle başlamadı. Aileler bizi tanıyor ve çocuklarını bizlere emanet edebiliyor. Biz de o çocuklara dernek çatısı altında destek veriyoruz. Onlar da mümkün olduğunca süpermarket yerine bizden alışveriş yapıyorlar" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title