Haberler

Depremde Hayatını Kaybeden Gazeteciler Anıldı

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) tarafından, 9 Kasım'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir için bir anma programı düzenlendi.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) tarafından, 9 Kasım'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir için bir anma programı düzenlendi.

Yılmaz ve Emir'in yakınları ile gazetecilerin katıldığı program, Kültür Merkezi Tiyatro Salonu önündeki Sanat Çadırı'nda fotoğraf sergisi açılışı ile başladı. Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir'in 23 Ekim Depremi sonrası çektiği fotoğraflar, anma programına katılanlar tarafından incelendi. Daha sonra hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Gösteri sırasında hayatını kaybeden gazetecilerin yakınları duygulu anlar yaşayıp gözyaşı döktü.

Salondan çıktıktan sonra ellerine karanfiler alan gazeteciler, meslektaşlarının hayatını kaybettiği Bayram Oteli önüne kadar yürüdü.

Burada bir açıklama yapan Cem Emir'in kız kardeşi Sinem Emir, olayda ihmaller olduğunu belirterek davanın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Enkaz alanına karanfil bırakılmasıyla program son buldu.

Cem Emir'in babası Mehmet Emin Yılmaz, gazetecilerin birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek aynı acıyı tekrar yaşadıklarını söyledi. Van Belediyesi ve Van halkının acılarını paylaştıklarını dile getiren Yılmaz, "İki gazetecinin adlarının caddelere verilmesine sevindik. Bu bir nebze de olsa bizi teselli etti" dedi.

Yargı sürecinin devam ettiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Gönül isterdi ki bu yargı süreci daha iyi bir şekilde işlesin çünkü burada birinci depremden sonra ikinci depremde verilen kayıplar, burada büyük ihmalkarlığın olduğunu ortaya çıkarmıştır. Davaların arkasındayız. Bu davanın peşini bırakmayacağız."

Yaşananların çok acı olduğunu belirten gazeteci Sabahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz ise, "Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen bu etkinlik gurur verici. Aynı şekilde eşimin ve Cem Emir'in isimlerinin caddelere verilmesi bizleri mutlu etti. Burada herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Van Bölge Müdürü Feyat Erdemir de iki meslektaşlarının ölümünün çok acı olduğunu belirterek, "İki arkadaşımızı yad edeceğiz. Onları hiç unutmadık, unutmayacağız" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sabahattin Yılmaz Van Gölü Cem Emir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title