Haberler

Dalyan Kanalı'nda Cesedi Bulunan Genç Kızın Öldürülmesine İlişkin Dava

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sanıkların gelişi Cansu kaya'nın babası Osman Kaya'nın konuşması Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin sloganları ve basın açıklaması Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sanıkların gelişi

Cansu kaya'nın babası Osman Kaya'nın konuşması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin sloganları ve basın açıklaması Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar M.P. Ç. (17) ve Necati Demir (25) katıldı.

Duruşma salonunda maktulün babası Osman ve ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri hazır bulundu.

Mahkeme başkanının sanıklara yönelttiği "Maktulün (Cansu Kaya) eşyalarını neden attınız?" sorusuna sanık Demir, "Cansu, suda kaybolunca aradık ama bulamadık. Biz de korktuk ve ne yapacağımızı bilemedik. Eşyalarını Sulungur yolu üzerindeki ilk köprüden attık." cevabını verdi.

M.P.Ç. ise aynı soruyu, "Daha önce başıma hiç böyle bir olay gelmedi. İlk ifademde yaktığımı söylemiştim ama eşyaları yaktığımızı hatırlamıyorum, attık." diye cevapladı.

Sanık avukatlarından Coşkun Demir, İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenen raporun gelmemesi nedeniyle müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu.

Müvekkillerinin 9,5 aydır tutuklu yargılandığını ifade eden Demir, "Olayın Muğla ve Türkiye genelinde bilinmesi müştekiler için telafisi olmayan sonuçlar doğurmuştur. Olayda delil varmış gibi gösterilmesi bizi üzüyor. Bu nedenle tahliye talep ediyoruz." görüşünü paylaştı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen raporun beklenmesi ve olay yerinde keşif yapılması için duruşmayı erteledi.

Maktulün babası Osman Kaya, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulmasını diledi.

Kızının eşyalarının atıldığı bölge ile olay yeri arasında 2,5 kilometre mesafe bulunduğuna dikkati çeken Kaya, "Neden emniyete götürmek yerine atmışlar?" dedi.

Bir gazetecinin, "Kızınız intihar etmiş olabilir mi?" sorusu üzerine Kaya, "Ailemiz içinde hiçbir problemimiz yoktu. Öyle bir şey yok. Ailemle arkadaş gibiyim. Bunlar sanık avukatlarının hazırlamış olduğu bir senaryo." şeklinde konuştu.

- Duruşma sonrası protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmanın ardından adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti.

Osman Kaya'nın da katıldığı eylemde, "Direneceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız" yazılı pankart ile cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sanem Çatal, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu yılın ocak ayında 36, şubatta 25, martta ise 31 kadının yaşamını yitirdiğini belirten Çatal, şöyle konuştu:

"Mart ayında 31 kadının ölmesi, her gün bir kadının öldüğünü göstermektedir. Katiller ise hep en yakınlarındaki erkeklerdi. Biz kadınlar kadın dayanışmasına ve birliğine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kadın mücadelesini büyütmek üzere buradayız. Kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, kadına yönelik her türlü şiddetin giderek arttığı bu günlerde gerçekleşen olayların derhal durdurulması için mücadelemizi güçlendirerek devam edeceğiz."

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran'da kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili M.P. Ç. ve Necati Demir tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Kaya Cansu Kaya Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title