Haberler

Dağcılardan "Zafer" Tırmanışı

Dağcılar 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Erciyes ve Ağrı dağlarına "Zafer" tırmanışı yapacak Ağrı Dağı'ndaki tırmanışa Yunanistan, Bulgaristan ve İran'dan gelen dağcılar da katılacak

Türkiye'den ve yurt dışından dağcılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 3 bin 917 metre yüksekliğe sahip Erciyes ve 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı dağına "Zafer" tırmanışı yapacak.

Dağcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı'nda 136 dağcı ile birlikte 4 bin 200 metre yükseklikte kampa girdiklerini ve 30 Ağustos Cuma günü saat 03.00'da zirve tırmanışına başlayacaklarını söyledi.

Tırmanışa katılanlar arasında Kayserili işadamı Hacı Boydak'ın yanı sıra çok sayıda Türk  dağcı ile İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan ve İran'dan gelen 18 yabancı dağcının da bulunduğunu belirten Yılmaz, "Zafer tırmanışlarına her geçen yıl ilgi artıyor. Özellikle yabancı dağcıların zafer tırmanışına katılması bizi çok mutlu ediyor. Sabah 09.00'da 5 bin 137 metre yükseklikteki zirve nokasında olmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 saat zirvede kalarak anı defterini imzalayıp fotoğraf çektirdikten sonra saat 11.00'da inişe geçeceğiz" diye konuştu.

Kayseri'den tırmanışa 18 dağcının katıldığını ifade eden Yılmaz, Kayserili dağcılar olarak zafer tırmanışlarını geleneksel hale getirdiklerini ve her yıl mutlaka 30 Ağustos'da tırmanış yaptıklarını söyledi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ile Vardiya Bizde Platformu üyeleri de Erciyes Dağı'na zafer tırmanışı yapacak. 12 kişilik ekipten oluşan dağcılar 30 Ağustos 03.00'da tırmanışa başlayacak.

Saat 09.00'da zirveye ulaşmayı hedefleyen dağcılar, zirvede saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyup, anı defterini imzaladıktan sonra inişe geçecek. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Zafer Yunanistan Ağrı Dağı Erciyes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title