Haberler

Çubuk'ta vişne hasadı buruk başladı -

Ankara'nın Çubuk ilçesinde vişne hasadı, düşük rekolte ve ucuz fiyat nedeniyle buruk başladı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde vişne hasadı, düşük rekolte ve ucuz fiyat nedeniyle buruk başladı.

Çubuk ve çevresinde, bu yıl rekolte ve fiyatlardaki düşüş nedeniyle üretici zor bir sezon geçiriyor. İlçede geçen yıl 1,75 TL'den başlayıp 2,50 TL'ye kadar yükselen vişne fiyatı, bu yıl 1,20 TL'den işlem görüyor.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, bu yıl vişne rekoltesinde geçen seneye göre yüzde 40 oranında bir düşüş olduğunu belirterek, "İlçemizde 550 bin vişne ağacı var. Geçen yıl yaklaşık 9 bin ton vişne üretilirken, bu yıl ise bu rakamın 3 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Vişne, kalitesine göre 1,20 ile 1,50 lira arasında alıcı bulmaktadır. Vişnede fiyat politikası böyle devam ederse vişne dalında çürür. Vişnede tüccarın uyguladığı fiyat politikaları ilçemiz ve ülke ekonomisine zarar verir" diye konuştu.

Üretici Ahmet Gündoğmuş, yaklaşık 10 yıldır vişne üreticiliği yaptığını kaydederek, bu yıl dolu nedeniyle vişne rekoltesinde büyük düşüş olduğunu ifade etti.

Toplanan ürünün işçi parasını karşılamadığını savunan Gündoğmuş, "Bu sene, vişnede çalıştırdığımız işçinin parasını karşılayamıyoruz. Geçtiğimiz yıl 2,50 TL'den sattığımız vişne bu yıl 1,20 TL ancak ediyor. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ürünün üçte birini ancak alacağız. Geçtiğimiz yıl toplam 35 ton çıkan vişneyi bu yıl 6 ton civarında alacağımızı tahmin ediyoruz" dedi.

Vişne taşeronluğu yaptığını anlatan Remzi Çemen de "Bu sene işçiye çalışıyoruz. Böyle giderse çok zarar ederiz. Geçen sene 80-90 ton vişneyi dalında toplarken, bu sene 20 ila 25 tona düştük. Vişneler dalında seyrek ve verim de az" diye konuştu.

Toptancı Ertan Eser de vişne fiyatlarının 1,20 TL'den başladığını aktararak, sezonun başlamasına rağmen ilçeden günde 3 kamyon vişneyi ancak fabrikalara gönderebildikleri ifade etti. Eser, "Doludan dolayı kaliteli bir meyve yok, fiyatlar da düşük. Bundan dolayı çiftçide mahsulü toplamak istemiyor. Şu anda günlük 40 ton ürün toplanıyor. Kalitesi düşükler bize geliyor. Kaliteli olanlar ise Ankara ve İstanbul'a reçellik olarak gidiyor. Geçen yıl sadece biz şahsımıza ait bin 600 ton toplarken, bu sene 500 ton ancak vişne toplayabileceğiz" ifadesini kullandı.

-Çubuk

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğmuş Orhan Gülle Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title