Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve beraberindeki grup üyeleri, Muş'un Altınova beldesinde incelemede bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve beraberindeki grup üyeleri, Muş'un Altınova beldesinde incelemede bulundu.

Grup Başkanı Paker ile üyeler Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, Altınova beldesi girişinde vatandaşlar tarafından çiçekler ve Kürtçe şarkılarla karşılandı.

Heyet üyeleri daha sonra beldedeki bir evde 1993 yılında çıkan yangında ailesinden 9 kişiyi yitiren Aysel Öğüt'ü ziyaret ederek, olay günü yaşananları dinledi.

Tüm ailesinin evde bulunduğu sırada evin ateşe verildiğini iddia eden Öğüt, kendisinin de evli olduğu ve başka bir evde yaşadığı için ölmekten kurtulduğunu söyledi.

Evlerinin tek odalı olduğunu ve herkesin bir arada bulunduğu sırada yangının çıktığını anlatan Öğüt, "Olayın üzerinden 20 yıl geçti. Bunun için dava açtık ancak bugüne kadar sonuç çıkmadı. Ailemden 9 kişi yanarak öldü. Biz yaşadıklarımıza rağmen barış istiyoruz" dedi.

Heyet üyeleri, aile ziyaretinin ardından Belediye Parkı'nda eski Belediye Başkanı Baki Duygun'u dinledi.

Duygun, 1990'lı yıllarda beldede büyük acılar yaşandığını anımsatarak, bundan dolayı çok sayıda ailenin beldeden göç ettiğini belirtti.

Beldede yaşanan olayların ardından tespit çalışması yapıldığına değinen Duygun, 250 ailenin mağdur olduğunun tespit edildiğini ancak buna rağmen bugüne kadar zararlarının karşılanmadığını öne sürdü.

Heyet Başkanı Paker ise gezdikleri bölgelerde buna benzer birçok acı olay yaşandığına şahit olduklarını vurgulayarak, bölgede yıllarca kirli bir savaş yürütüldüğünü ifade etti.

Yaşananların bitmesi için sona gelindiğini ve umutların arttığını anlatan Paker, şöyle konuştu:

"Savaşta kararları askerler ve bürokratlar veriyordu. Artık kararları verenler değişti. Buna göz yumanlar artık siyasi iktidarda değiller. Artık seçilmiş iktidarlar karar veriyor. Başkan bize 'keşke 50 sene evvel gelseydiniz' dedi. Bu mümkün değildi. Son zamanlarda mümkün oldu. Bunun değişmesini siyasi iktidara ve Başbakan'a borçluyuz. Öcalan da bu sürecin ortağıdır. Öcalan'ın 21 Mart nevruz bildirisini iyi okuyun. Artık silahlar bitti siyaset yapacağız. Bunların hepsi yasa işi. Her iki tarafın acılarını unutması lazım."

Beldedeki ziyaretlerinden sonra Muş'a dönen heyet üyeleri, Hasköy ilçesi girişinde davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı.

Paker, kendilerini bekleyen vatandaşlara teşekkür ederek, "Türkiye'de 60 milyon barışı istiyor ama diğerleri istemiyor. Biz 60 milyonla birlikteyiz" dedi.

Kent girişinde heyeti karşılayan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. - MUŞ

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibel Eraslan Altınova Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title