Haberler

Şiddet gören hemşire, zanlıyı 200 hastaya pijama alması karşılığında affetti

Güncelleme:

Çorum'da bir hasta yakınının sözlü şiddetine maruz kalan hemşire, arabuluculuk aracılığıyla uzlaştığı zanlıyı 200 hastaya pijama alması karşılığında affetti.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Hemşiresi Neşe Aygün, 2018 yılı nisan ayında, bir hasta yakınının sözlü şiddetine maruz kaldı.

200 PİJAMA KARŞILIĞINDA AFFETTİ

Beyaz kod vererek zanlı hakkında şikayetçi olan Aygün, soruşturmanın ardından zanlıyla arabulucu vasıtasıyla uzlaştı. Arabuluculuk görüşmelerinde zanlının 100 erkek, 100 kadın pijama takımı alması karşılığında davadan vazgeçeceğini belirten Aygün ile zanlı arasında anlaşma sağlandı. Aygün, zanlının aldığı 200 pijama takımını, Palyatif Bakım Merkezi'nde tedavi edilen hastalara hediye edilmek üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışladı. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şennur Şimşek, duyarlı davranışı dolayısıyla Aygün'e, Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli tarafından verilen teşekkür belgesini takdim etti.

Çorum'da şiddet gören hemşire, zanlıyı 200 hastaya pijama alması karşılığında affetti

"HASTALARIMIZA DESTEK OLMAK İSTEDİM"

Aygün, gazetecilere, palyatif servisindeki hastaların zor şartlarda tedavi edildiğini ve onlar için bir şey yapmak istemesinden dolayı arabuluculuk görüşmesinde hastalar için pijama istediğini söyledi. Sağlık çalışanlarının 24 saat hastalarla iç içe olduğunu, hastaların durumunu iyi bildiklerini dile getiren Aygün, "Hastaların yaşadığı zor koşulları her zaman görüyoruz. Hastalar için bir şeyler yapmak istedim. Zaten palyatif bakım merkezinde hastalarımızın durumları daha ağır. Onlara destek olmak istedim." diye konuştu.

"ONLARA CAN OLURKEN CANIMIZDAN OLUYORUZ"

Aygün, sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Biz insanlara yeri geliyor can olmaya çalışıyoruz. Onlara can olurken canımızdan oluyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü hak ettiğimizi düşünmüyorum. İnşallah bu bir farkındalık olur ve insanlar artık sağlık çalışanlarına bu gözle bakmaz. Hastalar, hasta yakınları bizim kendi ailemiz. Biz onları öyle görüyoruz. Onlar da bizi lütfen çocukları gibi görsünler. Bize sözel, fiziksel hiçbir şekilde şiddet uygulamasınlar."

"SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN"

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şimşek ise sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hemşire Aygün'ün tamamen kendi kararıyla hastalara pijama talep ettiğini aktaran Şimşek, "Böyle bir olayda bile tamamen hastalarını düşünerek, hastane yararına bağış talep etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Artık sağlıkta şiddet son bulsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Kim hakli kim haksiz:

Peki hemsire ve doktorlar hastalara hakaret edince neden ceza almiyor.Hemen hepsi birlesip olayi kapatiyor yooo oyle bisey olmadi gormedk duymadik diyolar.Cani yanan ya da yakinin cani yanam bir insani azarlarsan insan yerine koymazsan karsilik verir elbette.Genellemiyorum tabiii ki iyilerde var her zaman

12
8
yanıtYanıtla
ADAM:

Kardeşim sen hakkını aramayı bilmiyorsun da ondan hangi sağlık kuruluşunda yaşadıysan bahsettiğin gibi bir durumu bağlı olduğu ilçe sağlık müdürlüğüne yada il sağlık müdürlüğüne en az bir tanığın imzası ile birlikte şikayet dilekçesi ile şikayette buluncaksın dilekçenin altına imzanı atacaksın yanınada tanık tanık olduğuna dair imza atacak dilekçene 15 ila 30 gün içerisinde cevap vermek zorundalar soruşturma açılır eğer bir usülsüzlük varsa gereği yapılır. boş boş konuşup sağlıkçılara laf atma

yanıt6
yanıt4
MURAT:

hemşire hanım çok güzel düşünmüş. tebrikler

18
0
yanıtYanıtla
İSMAİL:

BUNU YAPAN DOKTOR OLSA KESİN TAZMİNATI KENDİNE ALIRDI HELAL OLSUN SİZİNGİBİLERE tebrikler.

8
4
yanıtYanıtla
İnsan:

Genellemeci gabiyy nerden biliyorsun?

yanıt0
yanıt0
Harun:

Sütü helal hemşire bacım Allah seni korusun

11
0
yanıtYanıtla
ŞİDDETİ ŞEFKAT ÖNLER:

Şiddet ve saygı öğrenilmiş bir davranıştır. ilk çocukluk döneminde (0-3 yaş) şiddete maruz kalmış, sefkat görmemiş bireyler duygu dışa vurumda çok çabuk şiddete başvururlar. Saygı görmemiş, aşağılanmış bireylerde saygılı davranış gösteremez. İlk çocukluk döneminde şefkat yoksunluğu çekmiş ve aşağılanmış olanlar küfürsüz ve hakaretaiz eleştiri cümlesi kurmakta zorlanırlar. Lütfen, çocuklarınızdan şefkati esirgemeyin.

5
3
yanıtYanıtla
ad:

he kocum cok biliyon

yanıt1
yanıt1
biraz hoşgörü lazım:

hiç kimse kusura bakmasın devlet hast çoğu hemşire yada görevli kimse kendini prof filan sanıyo bi havalar bi tafralar. bişey sorarsın tersler tamam onlarda günde kaç kişiyle uğraşıyor ama gelen hasta da keyfinden gelmiyo oraya biraz hoşgörülü olmaları lazım

3
4
yanıtYanıtla
zılah:

hoçam ıyı bır hayır yapmısın ama kendı cebınden yapsaydın alması bılıyorsunuz ama vermesı bılmıyorsunuz o hayrı sen yapmıs olmuyorsun hata ıkı tarafda vardır tek teraf olmaz bende bu ıslerın ıcındeyım ınsanca cevap versenız bu kadar saldırmazlar ınsanlar sankı dunyayı sız yarattınız hastalar hasta allah hepsıne acıl sıfalar versın sayıplerıde hastalarda hasta kucuye buyunuze sayğıniz olsun bu olaylar olmaz canım tesekur ederız yapdın ıcın kımle tartısırsan hastalara sıparıs ver sayğılarımı sunuyorum hocam

0
7
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title