Haberler

Cizre'de Yafes Mahallesi Kontrol Altına Alındı

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, en şiddetli çatışmaların yaşandığı Yafes Mahellesi hendek ve barikatlardan temizlenirken, kontrol tamamen güvenlik güçlerine geçti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda Yafes Mahallesi, hendek ve barikatlardan temizlenirken, cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası sürüyor.

İKİ İLÇEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ilçesinde güvenlik güçleri kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor.

ÇAY İÇERKEN BAŞINDAN VURULDU

İlçenin barikat ve hendeklerin bulunmadığı Şah Mahallesi'ndeki evinin balkonunda çay içtiği belirtilen Veysi Elçi, çatışmalar sırasında başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elçi, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti.

ŞERAFETTİN ELÇİ'NİN YAKIN AKRABASI

Ölen Veysi Elçi'nin vefat eden Diyarbakır eski Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yakın akrabası olduğu öğrenildi.

YAFES MAHALLESİ KONTROL ALTINDA

Cizre'de sokağa çıkma yasağının 31'inci gününde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Hendek ve barikatların bulunduğu Yafes Mahallesi, dün akşam itibariyle tamamen güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti.

MAYIN VE PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Güvenlik güçleri, mahallede kontrolü sağladıktan sonra cadde ve sokaklara tuzaklanan el yapımı patlayıcı ile mayınları imha etmeye başladı. İmhalar sırasında sık sık mahalleden patlama sesleriyle birlikte dumanlar yükseliyor.

Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda meydana gelen patlamada, okulun camları kırılırken, dumanların yükseldiği görüldü.

VATANDAŞLARA YARDIM DEVAM EDİYOR

Batı illerindeki iş adamları ile sivil toplum kuruluşlarının gönderdiği gıda ve giyim ile ihtiyaç malzemeleri, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki vatandaşlara dağıtımı sürüyor.

Vatandaşlar fırınlar önünde ekmek almak için uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

CUDİ MAHALLESİNDEN KAÇIŞ SÜRÜYOR

Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların, mahalleden kaçışı da devam ediyor. Buradan çıkan vatandaşlar, hendek ve barikatların olmadığı mahallelerdeki yakınlarının yanına yerleşiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerafettin Elçi Şırnak Cizre Cudi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

ali:

vaybe demekki neymiş rusyayla savaşa girmememiz lazım bir ay boyunca bir mahalleyi ancak alabildik ve sanki rusyayı ele geçirmiş gibi seviniyoruz.

27
83
yanıtYanıtla
vatandas:

ah cahil halkım türkiyenin o mahalleyi yok etmesi 3 dakika bir bilsen ama senin gibiler ozamanda katliam var die bagırıyorlar

yanıt51
yanıt7
Bayır:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ milletinden aldığı güçle haclinin tetikciligine soyunan bölücü soysuzlarin kökünü kurutacak INŞALLAH. .

58
28
yanıtYanıtla
Lololo Mobil-IOS:

Olm Sen yerel halkla nasil mucadele edecen... Bu is sadece siyasetle cozulur... 4 yil akmayan kan simdi uzuna oy vermediler diye oluk oluk akitiliyor... Allah bu aciyi yasatan fasistlerin colugundan cocugundan cikarsin

24
55
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ13:

KURO ZIRTO. . . BEN DE KURMANCIM. . NE MÜCADELESİ, BENİM KAFİR OLAN PKK İLE BİR İŞİM YOK, KENDİ ADINIZA KONUŞUN O KAFİR ÖRGÜTE DESTEK VEREN KADIRILMIŞ CAHİLLER OLARAK

yanıt55
yanıt10
zaza:

Allah aşkına teslim almayın . öldürün bu hainleri çünkü bunlar yolunu buldular mı tekrar deneyecekler.

57
12
yanıtYanıtla
Selim:

Elinize sağlık yüce rabim sizleri korusun öldürün bu vatan hainlerini ve ermeni uşaklarını

46
7
yanıtYanıtla
Mustafa:

Doğuda yaşayan vatandaşlara sesleniyorum; şimdiye kadar susup mağdur olan siz oldunuz. Samimiyetimle söylüyorum; oraya huzur gelsin istiyorsanız. Pkklıları ve yandaşlarını ihbar edeceksiniz. Çünkü onlar en çok size zarar veriyor.

43
7
yanıtYanıtla
mahmutMobil-IOS:

Katliam yenler o katliam degil telef ediyoz itleri

34
11
yanıtYanıtla
ÖzlemMobil-IOS:

Yiyip yiyip arkadan kurşunlasınlar. Bunlar nankördür nekadar yerlerse o kadar nankörlük ederler

33
9
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title