Haberler

CHP'li Keskin'den Bakan Zeybekci'ye Hediye Paketi Eleştirisi (2)

Bakan ZEYBEKCİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in hakkındaki iddialarına yazılı olarak yanıt verip, mal varlığının belediye başkanlığı döneminde olmadığını bildirdi.

Bakan ZEYBEKCİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in hakkındaki iddialarına yazılı olarak yanıt verip, mal varlığının belediye başkanlığı döneminde olmadığını bildirdi. 1988'de başladığı iş hayatında siyasete girinceye kadar Denizli'nin en önemli ihracatçıları arasında yer aldığını belirten Bakan Zeybekci, Keskin'in hakkındaki asılsız olduğunu belirttiği ididalarıyla ilgili hukuki ve cezai olarak gerekli işlem başlatacaklarını da vurguladı.

Milletvekili Adnan Keskin'in basın açıklamasında kendisi için, "Avanta, yolsuzluk, hırsızlık, vrugun, yağma ve imar oyunu" ifadeleri kullandığına dikkati çeken Bakan Nihat Zeybekci, "Şahsımı ve AK Parti'yi yıpratmaya yönelik saldırı yapıldı. Bırakın hukuki dayanağı, en basit ahlak ve vicdan kurallarından bile yoksun olan, siyasi acizliğin dışa vurumu niteliğindeki iftiralar karşısında, kendisini muhatap almamakla birlikte, aziz milletimizin doğruları öğrenmesi için açıklama yapma gereği duydum. Adnan Keskin, belediye başkanlığım dönemimde Aktur Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş.'nin ortağı olmakla ve şirketin Göveçlik'te bulunan gayrimenkulü ile ilgili, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce yapılan imar değişikliği konusunda imar oyunu yapmakla suçladı. Aktur A.Ş., 2006'da kurulmuştur ve ortaklığımı hiç gizlemedim. 21 Ağustos 2014 tarihli Büyükşehir Meclisi kararıyla 141 ada ve 4 parsel ile 305 ada 1 parseli de kapsayan imar değişikliğine gelince, kararın altında CHP'li meclis üyelerinin de kabul imzası var. Üst ölçekli planlara uygun olarak yapılmış olan 1/1000 ölçekli imar planı hakkında bugüne kadar ne bir CHP'li meclis üyesi ne de Keskin tarafından açılmış bir dava bulunmamaktadır" dedi.

Bakan Zeybekci, açıklamasında, Göveçlik'teki arsada yapılan tüm işlemlerin, mevzuata uygun, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne, Planların Değişikliği ilkesine ve plan hiyerarşisine uyumlu olduğununda altını çizip, "Emsal değer ise, Göveçlik ve Çakmak mahallelerinde bulunan yapı adalarının emsalleri dikkate alınarak belirlendi. Kaldı ki, çevre adalarda 2 emsal uygulanırken, söz konusu adada 1 emsal uygulanmıştır" diye konuştu.

"TİCARİ VARLIĞIM SİYASETLE BAŞLAMADI"

Sahip çıkamayacağı bir nefesi dahi bilerek almadığını da kaydeden Bakan Zeybekci, ekonomik varlığının belediye başkanlığı döneminde var olmadığını kaydetti. Zeybekci, açıklamasına şöyle devam etti:

"1988'de iş hayatına başladım. 2004'te aktif siyasete girdim. 2004'e kadar Denizli'nin en önemli ihracatçıları arasında yer aldım. Vergi sıramalasında defalarca ilk 3'e girdim. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 'Türkiye'nin en büyük ihracatçıları' listesinde yer aldım. 2001-2004 yılları arasında Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanlığı yaptım. Dolayısıyla ne kişisel itibarım ne de ticari varlığım siyasetle başlamadı. Tüm ömrüm boyunca üzerime aldığım her görevin en iyisini yapmaya gayret ettim. Aileme, halka ve hakka hesap veremeyeceğim hiçbir işin içinde olmadım. Denizli tarihinde görülmemiş hizmetlerin altında imzam var. Denizli sevdamı halkımız en yalın haliyle bilmektedir. Bunu da sorgulamak Adnan Keskin'in haddi değildir."

"BUNLAR SAHNEDEN ÇEKİLMEK ÜZERE OLAN SİYASETÇİNİN ÇABALARIDIR"

Keskin'in açıklamalarını, "siyasetten çekilmek üzere olan siyasetçinin çabaları" olarak niteleyen bakan Zeybekci, siyasi mücadelenin etik kurallar çerçevesinde ve onurlu bir biçimde yapılması gerektiğini söyledi. Zeybekci, "Keskin'in mensubu olduğu partinin meclis üyelerinin bile tümüyle kabul etmiş olduğu, kendisi tarafından da bugüne kadar hiç dillendirilmemiş, dava açılmamış olan 1 yıl önceki belediye meclisi kararlarını, 9 yıl önceki şirket ortaklığımı 'mal bulmuş mağribi' edasıyla seçime 4 gün kala ortaya atmasının nedeni sahneden çekilmek üzere olan bir siyasetçinin gündemde kalma çabalarıdır. Keskin, etik ve onur çerçevesini ihlal etmiştir. Siyasetten düşmemek için şahsıma yapışma gayretine müsaade etmemiz söz konusu değildir. Kendisi hakkında hukuki ve cezai işlemleri elbette yapacağız. Hiçbir hizmet üretmeyen, yapılanlara hayalleri bile yetişmeyen siyasi aktörlerin itibar kazanmak için attıkları çamurlara halkımız itibar etmeyecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Keskin Ak Parti Göveçlik Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title