Haberler

CHP'li Kaya'dan Bakan Özer'e: "Köy Enstitülerinde Öğretmenlik Yapmış Olan Halk Ozanımız Aşık Veysel'in Adının Hülle Yolu ile Okuldan Silinmesinin...

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Sivas’ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu’na Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan’ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Bakan Özer’e, “Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapmış olan Halk Ozanımız Aşık Veysel'in adının hülle yolu ile okuldan silinmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e Sivas'ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu'na Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan'ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Bakan Özer'e, "Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapmış olan Halk Ozanımız Aşık Veysel'in adının hülle yolu ile okuldan silinmesinin nedeni nedir?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e Sivas'ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu'nun adının değiştirilmesini ve Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan'ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Konu ile ilgili soru önergesi veren Kaya, yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"CUMHURİYET'İN YETİŞTİRDİĞİ AYDINLARIN BUNLARIN ADINI SİLMEYE GÜCÜNÜZ YETER Mİ SİZİN"

"Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bugün TBMM aracılığıyla soru önergesi verdim. Soru önergesini yazarken yüreğim titredi; çünkü, Sivas'ta doğmuş, Sivas'ta büyümüş ama Türkiye'nin aydınlık yüzü olmuş Aşık Veysel'in adı Sivas'taki bir okuldan silinmiş. Sayın Mahmut Özer, soruyorum sana! Genç Cumhuriyet'in yetiştirdiği aydınlar, sanatçılar, yazarlar, ressamlar, sporcular bunların adını silmeye gücünüz yeter mi sizin? Sivas Valisi ve Sivas Milli Eğitim Müdürü'ne buradan soruyorum. Sivas merkezde 2001-2002 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan Aşık Veysel Ortaokulu'nun adı Memur-Sen'in ve Eğitim-Bir-Sen'in kurucusu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın adı verilerek Aşık Veysel'in adı silinmiş.

"AŞIK VEYSEL'İN ADINI BU TOPLUMUN HAFIZALARINDAN SİLMEYE SİZİN GÜCÜNÜZ YETMEZ"

Eğer siz AKP yandaşı bir sendikanın kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan'ı çok seviyorsanız bir kendiniz yeni bir eser yaratırsınız onun adını da verirsiniz. Aşık Veysel Ortaokulu binasının 2019 yılında başka bir mahallede Fatih Anadolu Lisesi adı ile açılan bir okula taşınmış ama bu okulun adı da Fatih Şehit Muhammet Demir Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. TBMM aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı'na şu iki soruyu sordum. Bir, köy enstitülerinde öğretmenlik yapmış halk ozanı Aşık Veysel'in adını hülle yoluyla okuldan silme nedeniniz nedir? İki, ders kitaplarında yer verdiğimiz büyük ozanımız Aşık Veysel'in adı hülle yoluyla okuldan kaldıran İl Milli Eğitim Müdürü hakkında ne yapmayın düşünüyorsunuz? Sayın Mahmut Özer, Sayın Sivas Valisi ve Sivas Milli Eğitim Müdürü size bir uyarım… Aşık Veysel'in adını da türkülerini de eserlerini de bu toplumun hafızalarından silmeye sizin gücünüz yetmez. Aşık Veysel hem Sivas'ta hem de Türkiye'nin dört bir yanında dünyada yaşayacak, yaşıyor. Aşık Veysel size söylemiş bunu, 'Benim sadık yarim kara topraktır' demiş. Neden bunu söylediğini bir kez daha bu türküyü dinleyin anlarsınız. Köy enstitülerinin öğretmeni, Türkiye'nin onurlu sanatçısı Aşık Veysel yüreğimizde yaşıyor, yaşayacak."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Necip Fazıl Kısakürek Mehmet Akif İnan Sivas Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Bakmadan Geçme

ROCKY RABBIT GÜNLÜK ŞİFRE || Rock Rabbit nedir? 26 Temmuz 2024 Rocky Rabbit kombo kartları Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? SÜPER KUPA MAÇ BİLETİ || Beşiktaş- Galatasaray Süper Kupa maç biletleri satışa çıktı mı? Sabiha Gökçen'de uçak seferleri iptal mi edildi? THY, AJET, PEGASUS SEFERLERİ İPTAL Mİ? 26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor? Time dergisine göre dünyadaki en iyi 100 rotada yer alan ilimiz neresi? Türkiye'de hangi şehir ilk 100'e girdi? Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı?
Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! 45 yaşındaki adamı bıçaklayarak katlettiler

Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! 45 yaşındaki adamı bıçaklayarak katlettiler

title