Haberler

CHP'li Bozkurt ve Gazeteci Dündar Hakkında Suç Duyurusu

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, gazeteci Uğur Dündar ve Halk TV televizyonu hakkında "Evet diyenleri 16 Nisan'dan sonra denize dökeceğiz" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, gazeteci Uğur Dündar ve Halk TV televizyonu hakkında "Evet diyenleri 16 Nisan'dan sonra denize dökeceğiz" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kabadayı, Ankara adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Bozkurt'un, Halk TV'de yayınlanan, Dündar'ın sunduğu "Halk Arenası" programında, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehlikeye sokacak skandal açıklamalarda" bulunduğunu söyledi.

Kanunların çok net şekilde anlaşılır olmasına nazaran, kanun yapıcı kurum olan TBMM üyesi Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un, "Referandumda 'evet' çıkması halinde, 'evet' oyu kullananları Samsun'dan başlayıp İzmir'de denize dökecekleri" yönünde sözleri ile tehdit suçu işlediğini ifade eden Kabadayı, Bozkurt'un, aynı zamanda "halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırmaya yönelik ayrılıkçı terörist eylemlerin başlatılması talimatını alenen verdiğini" savundu.

Programın sunucusu Dündar'ın da Bozkurt'a hiçbir müdahalede bulunmayarak suça ortak olduğunu savunan Kabadayı, "stüdyolarında halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırmaya yönelik bu açıklamaların yayınlanmasına izin veren Halk TV'nin tüzel kişiliğinden de ayrıca şikayetçi olduklarını" bildirdi.

Kabadayı, açıklamanın ardından şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kabadayı Uğur Dündar Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title