Haberler

CHP'li İsmet Akın, Milletvekilliği Adaylığından Çekildi

Güncelleme:

CHP'den Uşak üçüncü sıradan milletvekili adayı olan işadamı İsmet Akın, adaylıktan çekildi.

CHP'nin Uşak'ta 3. sıradan aday gösterdiği milletvekili adayı İsmet Akın, sıralamayı beğenmediği için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

SIRALAMAYI BEĞENMEDİ

CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray ile partisini il başkanlığındaki milletvekili adaylarının tanıtımı için düzenlenen toplantı öncesinde basın açıklaması yapan İsmet Akın adaylıktan çekildiği duyurdu. Boya ve seramik sektöründe söz sahibi olan sanayici işadamı Akın, istifasına gerekçe olan geçen 7 Haziran'daki genel seçimde, partideki ön seçimle ikinci sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlatıp, "1 Kasım'daki erken genel seçimde parti genel merkezi tarafından bilgim dışında üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterildim. Parti üyelerinin tercihlerinin aksine bir alt sıraya kaydırıldım. Bence ikinci veya üçüncü sıra adaylık arasında hiçbir fark yok. Hatta listede olup, olmamamın dahi önemi yok. Adaylık, başvurusunu bir sorumluluk hatta zorunluluk olduğu düşüncesiyle yaptım. Fakat geldiğimiz noktada, bunu devam ettirme olanağı kalmamıştır. Uşak, il ve ilçe örgütlerinin parti üyelerinin görüşleri alınmadan sadece belli bir küçük grubun çabaları ve tek merkezden yazılan düzmece mektuplarla genel merkez ikna edilmiş. Üçüncü sıraya kaydırılmam sağlanmıştır. Bu sürecin bu şekilde gerçekleşmesi nedeniyle adaylıktan çekiliyorum" dedi. Akın, CHP üylerinin tercihlerinin yok sayılması karşısında kişesel değil ilkesel bir karar aldığını da vurguladı. Adaylıktan çekilme kararının kişilerle ilgisi olmadığının altını çizen Akın, "Partiye değişik fikirlerden kişilerin katılımlarından çekinmeye, endişe etmeye gerek yok. Hiç kimse, hiçbir zümre, hiçbir grup, partimizi ele geçiremez. Bizler hancıyız, onlar yolcu. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, 'Geldikleri gibi giderler.' Partim ve sizlerin emrindeyim. Partimin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. Akın'ın adaylıktan çekilmesi üzerine bazı partililer, CHP Uşak il ve merkez ilçe yönetimine tepki gösterdi.

ALİ ERDOĞAN DA ÜÇÜNCÜ SIRADAN GÖSTERİLMİŞTİ

Akın, partisi tarafından 1 Kasım'daki erken seçim öncesinde işadamı Özkan Yalım ve MHP'den seçilip, daha sonra bağımsız olarak görevine devam eden Uşak eski Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın ardından üçüncü sıradan miletvekili adayı gösterilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Erdoğan İsmet Akın Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (3)

AdaletMobil-IOS:

Zaten iktidar olacagi yok chp mualefet disinda bir ise yaramaz

3
4
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

KİMSE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR GARANTİ SIRA OLMADI MI HEMEN KAÇ ONUN İÇİN CHP ADAM OLMUYOR.

3
0
yanıtYanıtla
AdaletMobil-IOS:

Bosver gitsin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title