Haberler

CHP'li Acar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Düzenlediği İftarı Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği iftarı Meclis gündemine taşıyarak, "İftar programı, hakim ve savcılara iktidarın propagandasının yapılması ve HSYK seçimleri için telkinde bulunulması amacıyla mı düzenlenmiştir?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği iftarı Meclis gündemine taşıyarak, "İftar programı, hakim ve savcılara iktidarın propagandasının yapılması ve HSYK seçimleri için telkinde bulunulması amacıyla mı düzenlenmiştir?" diye sordu.

Acar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Başsavcılıkların iftar programları düzenlemesi olağan bir uygulama mıdır? Bu yıl kaç başsavcılık iftar düzenlemiştir? Başsavcılıklar diğer din ve inançların önemli günleri için bir etkinlik yapmakta mıdır?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftarın maliyeti nedir? Bu maliyet nasıl karşılanmıştır? Bakanlık ya da başsavcılık mı ödeme yapmıştır? Bu kurumların bütçesinde iftar kalemi mi vardır? Hakim ve savcılardan ödeme alınmışsa, miktarı nedir? Yoksa iftar Belediye'nin ikramı mı olmuştur?

Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'in söz konusu iftarda yaptığı konuşmadan haberdar mısınız? Bu konuşmayı yapmasını siz mi istediniz?

Müsteşar İpek'in 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını "yarım kalmış müdahale', önceki HSYK seçimleri için "ihanet' değerlendirmesi yapması ve yapılacak HSYK seçimleri için "yönlendirici' değerlendirmelerde bulunması, siyasal içerikte konuşmalar yapması suç değil midir? Bu konuda bir soruşturma açılacak mıdır? Müsteşar, kamu görevlisi değil midir?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iftar programını, hakim ve savcılara iktidarın propagandasının yapılması ve HSYK seçimleri için telkinde bulunulması amacıyla mı düzenlenmiştir? Başsavcılığın ve Bakanlık Müsteşarının, iftara siyaset karıştırması soruşturma konusu yapılacak mıdır? Bakanlığınız, dini etkinliklerde siyaset yapılmasına seyirci mi kalacaktır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bekir Bozdağ Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title