Haberler

CHP Ankara İl Başkanı Keskin Aoç Arazilerinin Parsel Parsel Yapılan Tahsislerine Dava Açmayı Borç...

CHP Ankara İl Başkanı Keskin AOÇ arazilerinin parsel parsel yapılan tahsislerine dava açmayı borç biliyoruz AOÇ KANUNU'NA GÖRE ÖZEL KANUN ÇIKARTILMADAN YAPILAN TÜM DEVİRLER GEÇERSİZDİR Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Ankara İl Başkanı Keskin AOÇ arazilerinin parsel parsel yapılan tahsislerine dava açmayı borç biliyoruz

AOÇ KANUNU'NA GÖRE ÖZEL KANUN ÇIKARTILMADAN YAPILAN TÜM DEVİRLER GEÇERSİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, söz konusu tahsis için dava açacaklarını belirterek 5659 Sayılı AOÇ Kanunu'na göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir. AOÇ arazilerinin Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz. CHP olarak gerek parlamentoda milletvekillerimizle gerekse de Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP grubu olarak yasal zeminde konunun takipçisi olacağız diye konuştu.

CHP GRUBU OLARAK YASAL ZEMİNDE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP adına Atatürk Orman Çiftliği'nin Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararını eleştiren İl Başkanı Keskin, Çankaya'daki Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nda düzenlenen basın toplantısında Atatürk Orman Çiftliği üzerinde yaratılan tahribatın boyutları görünenin çok üstündedir. Bu hukuksuzluğun nerede duracağı bilinmemektedir. Bu tahribatın aslında Ankara'ya ve Ankaralılara verildiği unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bozkırdan yeşerterek vasiyeti ile Ankaralılara hediye ettiği Atatürk Orman Çiftliği alanının şimdiki Cumhurbaşkanı tarafından Ankaralıların elinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir. 5659 Sayılı AOÇ Kanunu'na göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir. AOÇ arazilerinin Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz. CHP olarak gerek parlamentoda milletvekillerimizle gerekse de Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP grubu olarak yasal zeminde konunun takipçisi olacağız ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Adnan Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title