Haberler

Cezaevi firarisi bekçiler tarafından dövüldü

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta yakalanan bir cezaevi firarisi, kelepçe takılmasına direnince 2 mahalle bekçisi tarafından cop ve tekme tokatlarla dövüldü. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Darbedilen şahsın ifadesinde, kalp ve astım hastası olduğunu söylemesine rağmen bekçilerin biber gazı sıktığını söylediği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta yakalanan cezaevi firarisi Muzaffer Akdaş (47), 2 mahalle bekçisi tarafından cop ve tekme tokatlarla dövüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

KELEPÇEYE DİRENİNCE DÖVDÜLER

Gece saatlerinde Yenişehir Mahallesi'nde iddiaya göre; mahalle bekçileri, şüphelendikleri bir otomobilin içinde oturan Muzaffer Akdaş'ın kimlik kontrolünü yaptı. Kontrolde Akdaş'ın 2 ayrı dosyadan 1 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, deprem felaketinden hasar alan cezaevinden de firar ettiği tespit edildi.

HASTANEDEN DARP RAPORU

Kelepçe takılmasına direnen Akdaş, bekçiler tarafından coplarla darbedildi. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Akdaş'ın tekme-tokat ve coplarla dövüldüğü, bekçilere de 'vurma' diyerek seslendiği anlar, görüntülerde yer aldı. Akdaş, daha sonra hastaneye götürüldü.

Darp raporu alan Akdaş, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kendisini darbeden 2 bekçiden şikayetçi oldu. Akdaş tutuklanıp, cezaevine konulurken, olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

DARBEDİLEN ŞAHSIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bekçiler tarafından darbedilen Muzaffer Akdaş'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Bekçilerin GBT kontrolü için kimlik istediğini ve kendisinin de kimliğini verdiğini belirten Akdaş, daha sonra yaşananları şöyle anlattı:

"Ceza alabileceğim dosyalar olduğu için GBT sorgumu yapmamalarını rica ettim. Bu esnada beni araçtan indirdiler ve aracın arka tarafına doğru götürdüler. Bekçilerden biri bana yönelik 'Ben bekçilerin en azılısıyım' dedi. Ben bekçilerden birinin elinde biber gazı görünce yanlarından ayrılmaya çalıştım ve aracımdan yaklaşık 50 metre uzaklaştım. Onlar da benim kaçtığımı düşündüler ve arkamdan geldiler.

"ASTIMIMI SÖYLEMEME RAĞMEN GAZ SIKTILAR"

Ben kendilerinden kalp damar ve astım hastalığım olduğu için gaz sıkmamalarını istesem de bana gaz sıktılar ve ters kelepçe taktılar. Yine kendilerine hasta olduğumu şikayetçi olacağımı söyledikten sonra beni beyaz bir aracın yanına yatırdılar ve 'Sen bizden nasıl kaçarsın' deyip küfrederek ellerinde bulunan copla vücudumun çeşitli yerlerine vurdular. Beni darbeden ve hakaret eden 2 bekçiden şikayetçiyim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Astım İnsan Hakları Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

AYHAN BAYRAK:

Bekçilere kurban olun doğru olanı yapmışlar

129
25
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Ellerine sağlık. Hapisten çıkıp ailesini katleden suçlu haberi duymayacağız bu sayede.

101
12
yanıtYanıtla
Aktan Özer:

İnsan hakları diye diye hırsızı arsızı tepemize çıkardınız. Layık olana gereği yapılmalı. Dayak cennetten çıkma.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title