Haberler

Ceylan: "Devlette Görev Esastır. Hiçbir Görev Yerinde Kalmaz, Devam Eder"

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, emniyet müdürlüklerindeki görev değişiklileri hakkında yaptığı açıklamada, "Devlette görevler esastır.

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, emniyet müdürlüklerindeki görev değişiklileri hakkında yaptığı açıklamada, "Devlette görevler esastır. Hiçbir görev yerinde kalmaz, devam eder" dedi.

İl Emniyet Müdür Ceylan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2013 yılını değerlendirdi. Emniyetin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ceylan, son dönemde emniyet müdürlüklerinde yaşanan görev değişiklikleri konusunda bir gazetecinin 'Devlet memurunun bavulu kapının arkasındadır, çünkü her an gidilebilir' söylemine karşılık, "Ben de hazırlamıştım. Dediğiniz gibi devlette görevler esastır. Hiçbir görev yerinde kalmaz, devam eder. Herkes de vatanını, ülkesini sever. Çok iyi yerlere getireceklerine inanıyorum ben. Takdir ve tercih meselesidir, arkadaşlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

CEYLAN, GİDENLERE TEŞEKKÜR ETTİ, GELENLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Öte yandan, emniyet müdürlüklerinde şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesi konusunda giden memurlara teşekkür eden ve Edirne'de göreve başlayan memurlara da başarılar dileyen Ceylan, "Ama terazinin kefesine koyarsanız, gelenleri de gidenleri de birbirlerini aratmayacak arkadaşlardır. Bu gibi hassas birimlerde atamalar genel müdürlükten yapılıyor. Görevden alınan ve gelen arkadaşlar benim inisiyatifimde olmamıştır. Bunlar branşlı şubeler ve birimlerdir, daireler kendileri planlıyorlar" dedi.

"GÜNDE 5 SAAT ARABASINI YIKAYAN BABA, ÇOCUĞU İLE İLGİLENMİYOR"

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün 2013 yılının değerlendirmesini yaptığı toplantıda bir gazetecinin 'uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü' ve 'bununla ilgili 2014 yılında ne gibi uygulamalarınız olacak?' sorusunu yanıtlayan Emniyet Müdürü Ceylan, "Arkadaşlar birbiriyle sigara ikramlarıyla başlamışsa, bunun yerine uyuşturucu alışkanlığı başlamış durumda. Arkadaşlarımızın konuyla ilgili yıllardır birikimleri ve deneyimleri var. Burada biz kanun uygulayıcısıyız, kanunları uyguluyoruz, bizden vatandaşlarımız bir şey beklemesinler. Biz satanı yakalarız, bunları yetkililer çerçevesinde kanun önüne çıkartırız. Burada ailelere çok büyük görevler düşüyor. Cumartesi günü 5 saat arabasını yıkayan, temizleyen kişi, çocuğunun arkadaşı kim, kiminle oturuyor, kalkıyor, kimlerle takılıyor beraber oluyor, hiçbir tanesini bilmiyor, ilgilenmiyor. Ondan sonra çocuk bonzaiye alışmış, bir takım uyuşturucu maddeler kullanıyor. Dolayısıyla 1'inci derecede ailelere düşen görevler var. Diğer taraftan sivil toplum kuruluşlarına düşen görevler var. Kanun uyuşturucu kullanıcılarını hasta olarak görüyor, onun için de tedaviye ihtiyaçları var bu kişilerin. Bununla ilgili hastanelerimizde tedavi merkezlerinin kurulması gerekiyor. Biz arz ve talep üzerine bu işin ticaretini yapanlara yönelik operasyonlar yapıyoruz. Edirne merkez ve ilçelerinde 500'e yakın operasyon yapmışız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından görevde başarılı olan emniyet ve şube müdürlerine başarı belgeleri verildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Ceylan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title