Haberler

Çeşme'de Emekli 13 Taşeron İşçisi İşten Çıkarıldı

İZMİR'in Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, taşeronlarla ilgili çıkarılan kararname gereğince, emekli 13 taşeron işçisinin işine son vermek zorunda kaldığını açıkladı. Dalgıç, bu uygulama nedeniyle ilaçlama hizmetinin aksaması tehlikesi doğduğunu ifade etti.

Çeşme Belediyesi 2018 yılının ilk Meclis toplantısı, dün (salı), Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Taşeron işçilerin kadroya geçişi için başvuruların başladığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince emekli ya da emekliliği gelmiş işçilerin iş akdine son verilmesi gerektiğini, bu nedenle ilk aşamada 13 işçinin işine son verildiğini ifade etti. Çeşme Belediyesi'nde 272 taşeron işçi olduğunu açıklayan Dalgıç, "Kararnameye göre emekliliği hak etmiş ya da emekli olan işçilerin iş akdine son verilmesi gerekiyor. Üzülerek söylüyorum, bugün 13 işçi arkadaşımızın iş akdine son verdik. Taşeronda çalışan emekli arkadaşlarımız vardı. Arkadaşlarımızla görüştük. Kendilerine de anlattım. Belediye başkanı olarak yapabileceğim bir şey yok. Kararnameyi uygulamak zorundayız. Samimi olarak söyleyeyim, bir haftadır uykum kaçıyor. İş akdine son vereceğimiz işçi sayısı sanıyorum daha da artacak. İşlemler devam ediyor. Her işçiden tam teşekküllü sağlık raporu alacağız. Sağlık raporu sonucuna göre hareket edeceğiz. Aramızdan ayrılmak zorunda kalan işçi arkadaşlarımız için üzüntülüyüm. Tabi bu bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Eksilen işçi yerine yenisini almak da çok kolay değil. Yeni düzenlemelerin ne getireceğini bilmiyoruz. Eksilen işçi yerine yeni işçi alamamak sıkıntıyı da beraberinde getirecek. Bilindiği gibi, Çeşme'nin kış nüfusu 40 bin. Ama yazın, özellikle bayram tatillerinde, milyona varan nüfusumuz oluyor. Bu nüfusa hizmet vermek de çok kolay değil. Ek işçi almak, Bakanlık izni gerektiriyor" diye konuştu.

'İŞÇİLERİ ÇEŞTUR'A ALACAĞIZ'

Taşeron işçilerin, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, İlaçlama ve Fen İşleri'nde çalıştığını belirten Başkan Dalgıç, "Temizlik İşleri'nde çalışan taşeron işçilerimizin sözleşmesi 2018 yılını da kapsadığı için devam ediyor. Diğer birimlerde çalışanların sözleşme süresi sona ermişti. Kararname çıkmadan önce Aralık ayında, onlarla ilgili ihaleyi açmıştık. Kararname çıkınca iptal ettik. Taşeron işçilerin kadroya alınması için üç aylık bir süre olduğundan çalışmaya devam edeceğiz. Üç aylık süreyi kısaltabilmek için çalışacağız. Kararnameye göre sınav da yapmamız gerekiyor. Ayrıca Belediye hakkında dava açan işçilerin de davalarından feragat etmeleri gerekiyor. Taşeron işçilerimizi Belediye'nin bir şirketine alacağız. Sanıyorum işçilerimizi ÇEŞTUR'a alacağız" diye açıkladı.

'İLAÇLAMA BİRİMİNDE SIKINTI DOĞDU'

İlaçlama hizmetinin aksaması tehlikesi doğduğunu ifade eden Dalgıç, "Bizim için en önemli bölümlerden birisi ilaçlama. O birimde çalışan arkadaşlarımızı kadroya alacağız. Ama araç gereç gerekli. İlaçlama hizmeti, kesintiye uğramaması gereken hizmetlerden birisi. Temizlik hizmeti aksasa da 1-2 sonra toparlanır. Ama ilaçlama ayrı bir konu. Kesintiyi hiç kabul etmez. O nedenle kararnamenin öngördüğü şekilde arkadaşlarımızla çalışmayı uzattık. Ama daha sonrası nasıl çözülür, samimi olarak söyleyeyim, ben de bilmiyorum. Kararnameye göre; ilaçlama alet ve makinelerini, defter değeri üzerinden almak gerekiyor. Defter değeri üzerinden alabilmek çok zor. Böyle bir sıkıntı var. Çözeceğiz tabi, ama gerçekten sıkıntı. İyi ki ilaçlama biriminde emekli işçi yok. İlaçlamada çalışan işçilerin lisanslı olması gerekiyor. İlaçlama biriminde çalışan her arkadaşımız, belli eğitimlerden geçerek lisans almış durumda. O arkadaşlarımızı bünyemize alacağız, ama alet edevat gerekli. Malzeme alınması gerekli, o da ihale süreci nedeniyle en az üç ay sürecek. Üç ay da bizim boşluğa düşmemize neden olur" diye belirtti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adem Dalgıç İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title