Haberler

Çermikli İşadamlarına Çermik Gezdirildi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi doğumlu İş adamları yıllar sonra Çermik'e gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi dışında yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli iş alanlarında faaliyetlerini sürdüren ve istihdam sağlayan Çermikli iş adamları, İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz'ın öncülüğünde ilçede buluştu. Kaymakam Batmaz, bir yerin ekonomisinin iyi olmasının her şeyin iyi olması anlamına geldiğini söyledi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Diyarbakır gibi çeşitli illeri ile K. Irak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ilçeye gelen Çermikli işadamlarına, ilçenin güzellikleri ve mevcut durumu hakkında bilgi verildi.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammed Akbaba, Cumhuriyet Savcısı Abdülselam Esen, Emniyet Amiri Ali Kuşdoğan ve daire amirleri ile birlikte ilk gün Şeyhandede çayında yapılan kahvaltının ardından, iş adamlarına Şeyhandede şelalesi gezdirildi. Aynı gün Fırat Nehri kenarında Saltepe köyü feribotunun üzerinde konuklara balık ikram edildi.

Yemeğin ardından hükümet konağı konferans salonunda ilçeyi tüm yönleriyle tanıtan ve Türkçe, İngilizce, Zazaca ve Kürtçe dillerinde hazırlanan film, işadamlarına izletildi. Tanıtım filminin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurtdışından gelen Çermikli İşadamlarının biyografileri slayt gösterimi eşliğinde tanıtıldı.

Slayt gösterisinin ardından konuşan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, bir yerin ekonomisinin iyi olmasının her şeyinin iyi olması anlamına geldiğini belirterek, özetle şöyle konuştu;

"Biz bugün sizlere profesyonel anlamda hizmet veremedik ama gönülden hizmet vermişizdir. Sizlerin davetimizi kırmayıp gelmeniz ve pozitif katkılarınız bizleri oldukça mutlu etti. Gerek özel gerekse kamusal platformda yaptığımız ziyaretlerde, siz değerli iş adamlarımızın saygıyla, güvenle anıldıklarını görüyoruz. Biyografilerinizde de hepinizin bu işin çekirdeğinden yetiştiği ortadadır. Ben rızkın 10'da 9'unun ticarette olduğuna inananlardanım. Bir yerin ekonomisi iyi olursa, eğitimi, sağlığı kısacası her şeyi iyi olur. Bizim amacımız birbirimizi tanıyıp, Çermik'in güzelliklerini birlikte görmektedir. İnşallah bundan sonra da beraber başarılı işlere imza atarız."

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'ın konuşmasının ardından Ankara Çermikliler Derneği adına Başkan Demirci tarafından, Kaymakam Batmaz'a plaket takdim edildi. İşadamı Hamza Öner de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. İşadamı Öner, ilçeye yaptığı yatırım esnasında tüm bürokrasinin kendisine destek verdiğini ve o yönden hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirterek, "Herkes adeta önümü açtı. Batıdaki hemşerilerimiz ilçemizi, bölgemizi 30 yıl öncesi gibi değerlendirmesinler. Kazançtan ziyade ilçemize bölgemize yapacaklarımızla pozitif katkı sağlasınlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konuklara, çiğköfte ve burma kadayıfı ikram edildi. Çermik ilçesinin tarihi ve turistik güzelliklerini gösteren tablo ve ilçenin tanıtım filmi ile eylem planını anlatan kitapçık hediye edildi. Gezinin ikinci gününde konuklara Yabanardı şelalesinde kahvaltı ikramının ardından ilçe merkezinde şehir turu yapıldı. İşadamları ilçede eski dostlarıyla bir araya gelerek hasret giderdiler.

Gezinin sonunda ise Dravşa'da konuklara ilçeye özgü dalaklık ikram edildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title