Haberler

Çermik Öğretmenevi 5 Yıldızlı Olacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Öğretmenevinin ilçeye yakışır hale getirileceğini söyledi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Prof. Dr. Sedat Arıtürk Caddesi üzerindeki öğretmenevi 5 yıldızlı sosyal tesis haline dönüştürülecek. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, "öğretmenevi, ilçemize yakışır hale getireceğiz" dedi.

Yapımına 1988 yılında başlanan ve 2000 yılında hizmete girdiği bildirilen 4 katlı öğretmenevi ile ilgili başlatılan çalışmalar olumlu yönde sonuçlandırılırken, Kaymakam Batmaz, öncelikle öğretmenlere hizmet veren öğretmenevinin, en kısa sürede yeniden tasarlanacağını söyledi.

Öğretmenevi ile ilgili görüştükleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan büyük destek gördüklerini, yaklaşık 5 ay önce konuyla ilgili 500 bin liranın geldiğini ve Kaymakamlık hesabında olduğunu bildirerek, şöyle konuştu;

"Sayın Bakan Cevdet Yılmaz, ilçemizde yapılacak her türlü yatırıma destek olacağını söyledi. Bizde öğretmenevinin ilçemize yakışır hale getirilmesi için proje çalışması başlattık. Öğretmenevi zemininde sondaj yaptırdık ve raporu aldık. 4 katlı öğretmen evinde 2 suit, 10 standart olmak üzere 12 yataklı yerlerimiz vardı. Buna bir de kral odası yapacağız. İdare odaları, yemekhane ve dinlenme salonu ile çok amaçlı salonlarında bulunduğu öğretmenevi tamamen yenilenecek. Gerekli güçlendirme ve tadilattan sonra mefruşatı da değiştirilecek. Hem öğretmenlerimiz rahat edecek hem de ilçemize gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabileceğiz. Öğretmenevi ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldik. Bu işler tamamlandığında ihaleye çıkıp, kısa sürede çalışmalara başlanacak."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Cevdet Yılmaz Diyarbakır Çermik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title