Haberler

Çavuşoğlu, ABD'deki Süryani toplumuyla birlik ve beraberlik mesajı verdi

Güncelleme:

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki Süryani toplumuyla buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Çavuşoğlu, Türkiye kökenli Süryani vatandaşlar ve dini liderleriyle de bir araya geldi. ABD Süryani Toplumu Lideri, Çavuşoğlu'na teşekkür ederek kendilerini ana vatanlarında gibi hissettiklerini belirtti. Çavuşoğlu ayrıca ABD Maarif Okulu'nu da ziyaret etti.

NEW NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin New Jersey eyaletindeki Süryani toplumuyla buluşmasında "birlik ve beraberlik" mesajı verdi.

ABD'de, NATO Parlamentolar Asamblesi Başkanı olarak, beraberindeki heyetle bir dizi temas gerçekleştiren Çavuşoğlu, New Jersey eyaletinde, Türkiye'den göç eden Süryani toplumu ile ABD Maarif Okulunu ziyaret etti.

Eski Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'le ziyaret ettiği Mor Gabriel Süryani Ortodoks Kilisesi'nde, Türkiye kökenli Süryani vatandaşlar ve dini liderleriyle sohbet etti.

"Sadece Türkiye'deki değil, ABD'de yaşayan Süryani vatandaşlarımızla da yakın bir dostluğumuz oluştu." diyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminden bu yana, azınlıkların vakıf mallarının iadesi konusunda ortaya koyduğu iradeye vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin vatandaşları arasında ayrım gözetmediğini, ister hizmet bakımından ister gönül bağı bakımından herkesin "birinci sınıf ve eşit" görüldüğünü belirterek, "birlik ve beraberlik" mesajı verdi.

"Şu anda kendimizi, gurur duyduğumuz ana vatanımızdaymış gibi hissediyoruz"

ABD Süryani Toplumu Lideri Cebrail Akyön de Çavuşoğlu'na hitaben, "ABD'de yaşayan Süryaniler olarak, sizleri yanımızda görmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Şu anda kendimizi, gurur duyduğumuz ana vatanımızdaymış gibi hissediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Akyön, her zaman ve her yerde Çavuşoğlu'nun Süryani toplumuna gösterdiği "ilgi ve alaka için müteşekkir olduklarını" dile getirdi.

Akyön, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için ortaya koyduğu büyük çabaya da dikkati çekti.

Öte yandan, aynı bölgede bulunan ABD Maarif Okulunu da ziyaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, okul yöneticileri ile istişarelerde bulundu. Çavuşoğlu kendisine çiçek takdim eden öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Milletvekili New Jersey AK Parti Türkiye Antalya Nato Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title